Η DJI στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ

Απαγορεύτηκε η συνεργασία με αμερικανικές εταιρίες
19 Δεκεμβρίου 2020 09:11
Η DJI στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πρόσθεσε την DJI στη μαύρη λίστα, στη λίστα των εταιριών δηλαδή με τις οποίες απαγορεύεται να συναλλάσσονται οι αμερικανικές εταιρίες και οργανισμοί. Μαζί με την DJI προστέθηκαν στη λίστα και άλλες 77 εταιρίες, μεταξύ των οποίων και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chip της Κίνας, η Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC).

Οι επιπτώσεις της πρόσθεσης σε αυτή τη λίστα είναι σοβαρές, όπως έχει διαπιστώσει και η Huawei εδώ και καιρό. Οι αμερικανικές εταιρίες δεν μπορούν να προμηθεύουν με εξαρτήματα, τεχνολογίες και υπηρεσίες αυτές τις εταιρίες, ενώ και οι Αμερικανοί καταναλωτές δεν μπορούν να βρουν αυτά τα προϊόντα στα ράφια των καταστημάτων εύκολα.

Ο λόγος της πρόσθεσης της DJI στη “μαύρη λίστα” σύμφωνα με το Reuters είναι η χρήση των προϊόντων της από τις κινεζικές αρχές για την παρακολούθηση των Ουιγούρων, της μουσουλμανικής μειονότητας στη Σιντσιάνγκ της Κίνας, για την οποία η κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις ανθρωπίνων διακιωμάτων.

Παρά την πρόσθεση της DJI όμως στη “μαύρη λίστα”, η εταιρία δήλωσε πως οι Αμερικανοί καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν τα drones της και άλλα προϊόντα.

Η DJI είναι απογοητευμένη από την απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι πελάτες μας στην Αμερική θα συνεχίσουν να αγοράζουν και να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της DJI κανονικά. Η DJI παραμένει δεσμευμένη να αναπτύσσει τα πιο καινοτόμα προϊόντα της βιομηχανίας τα οποία ορίζουν την εταιρία μας και ωφελούν τον κόσμο.

Tags: