Το Facebook περιορίζει τις λειτουργίες του Messenger και του Instagram στην Ευρώπη

Εξαιτίας των ευρωπαϊκών κανονισμών
18 Δεκεμβρίου 2020 10:33
Το Facebook περιορίζει τις λειτουργίες του Messenger και του Instagram στην Ευρώπη

Τις τελευταίες μέρες μπορεί να έχετε παρατηρήσει ένα μήνυμα σε Messenger και Instagram, το οποίο σας ενημερώνει πως η εφαρμογή έχει πλέον περιορισμένες λειτουργίες. Το ίδιο μήνυμα βλέπουν σε όλη την Ευρώπη οι χρήστες των social media εφαρμογών και δεν πρόκειται για τεχνικό θέμα, αλλά έχει να κάνει με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ιδιωτικότητας.

Οι “νέοι κανόνες” που αναφέρει το μήνυμα είναι η ePrivacy Directive του 2002, υπό την οποία υπάγονται από τις 21 Δεκεμβρίου (Δευτέρα) όλες οι υπηρεσίες μηνυμάτων. Για να σιγουρέψει πως λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες, το Facebook περιόρισε ορισμένες λειτουργίες σε Messenger και Instagram, όπως η δημιουργία δημοσκοπήσεων, η ανάθεση ψευδώνυμων στη λίστα επαφών σας κλπ. Οι βασικές λειτουργίες των υπηρεσιών καθώς και τα μηνύματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Ακόμα καθορίζουμε τον καλύτερο τρόπο να φέρουμε πίσω αυτά τα χαρακτηριστικά. Χρειάζεται χρόνος για να δημιουργήσεις ξανά τα προϊόντα με ένα τρόπο που λειτουργούν χωρίς να επιβαρύνουν τους ανθρώπους και ταυτόχρονα υπακούν στους νέους κανονισμούς. – Facebook