Ένοχος δήλωσε ο δράστης της κυβερνοεπίθεσης που έριξε το μισό internet το 2016

Στόχευε gamers και gaming πλατφόρμες
12 Δεκεμβρίου 2020 09:58
Ένοχος δήλωσε ο δράστης της κυβερνοεπίθεσης που έριξε το μισό internet το 2016

Πριν τέσσερα χρόνια μία κυβερνοεπίθεση γονάτισε το internet. Μεγάλα hacking groups όπως οι Anonymous και οι New World Hackers έσπευσαν να πάρουν την ευθύνη για μία από τις μεγαλύτερες DDoS επιθέσεις στην ιστορία του internet, ωστόσο δεν πρόσφεραν αποδείξεις για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε περισσότερα για αυτήν την επίθεση, αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ένας από τους δράστες δήλωσε ένοχος. Το όνομά του δεν αποκαλύφθηκε καθώς ήταν κάτω των 18 το 2016, ωστόσο αποκάλυψε πως μεταξύ 2015 και Νοεμβρίου του 2016 συνωμότησε με άλλα άτομα για να δημιουργήσουν botnets.

Χρησιμοποιώντας το περιβόητο Mirai malware, μόλυναν εκατομμύρια υπολογιστές και IoT συσκευές και χρησιμοποιώντας το botnet εξαπέλυσαν στις 21 Οκτωβρίου 2016 μία τεράστια DDoS επίθεση στο PlayStation Network της Sony. Η επίθεση επηρέασε την Dyn, το μεγαλύτερο πάροχο domain name (DNS) στις ΗΠΑ και όταν έπεσε αυτή, έπεσε και το μισό internet, με τεράστια sites όπως η Amazon, το Twitter, το PayPal, το GitHub, το Reddit και άλλα, να μην είναι προσβάσιμα για εκείνη τη μέρα. Οι οικονομικές επιπτώσεις της επίθεσης εκείνη τη μέρα ήταν τεράστιες, με τη Sony μόνο να εκτιμά τις ζημιές της στα $2.7 εκατομμύρια.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αποκάλυψε αν ο δράστης ανήκε σε κάποιο επώνυμο hacking group, αλλά αποκάλυψε πως στόχος τους ήταν υπολογιστές που ανήκαν σε online gamers και gaming πλατφόρμες. Η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 7 Ιανουαρίου του νέου έτους.