Starship: Ακυρώθηκε η δοκιμαστική πτήση 1 δευτερόλεπτο πριν την εκτόξευση (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαμηλές οι προσδοκίες
09 Δεκεμβρίου 2020 09:33
Starship: Ακυρώθηκε η δοκιμαστική πτήση 1 δευτερόλεπτο πριν την εκτόξευση (ΒΙΝΤΕΟ)

Η SpaceX ήταν έτοιμη να πραγματοποιήσει μία πολύ σημαντική δοκιμαστική πτήση για το Starship. Το πρωτότυπο SN8 είχε σκοπό να φτάσει σε υψόμετρο 12.5 χιλιομέτρων πάνω από την Boca Chica του Texas, πριν να επιστρέψει στην πλατφόρμα προσγείωσης. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, αφού ο υπολογιστής πτήσης ακύρωσε την εκτόξευση 1.3 δευτερόλεπτα πριν την ανάφλεξη. Η ακύρωση προήλθε από τους κινητήρες Raptor οι οποίοι δεν εκκινήθηκαν.

Ο ίδιος ο Elon Musk φρόντισε να μετριάσει τις προσδοκίες για τη συγκεκριμένη εκτόξευση. Μάλιστα έδωσε πιθανότητες μόλις μία στις τρεις για επιτυχημένη αποστολή, ενώ και η SpaceX υποβάθμισε την πιθανότητα μίας τέλειας εκτόξευσης και προσγείωσης.

Με μία δοκιμή σαν αυτήν, η επιτυχία δε μετριέται από την επίτευξη ορισμένων στόχων, αλλά περισσότερο από το πόσα μπορούμε να μάθουμε, τα οποία θα μας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες και θα βελτιώσουν την πιθανότητα επιτυχίας στο μέλλον, καθώς η SpaceX αναπτύσσει ταχύτατα το Starship. – SpaceX

Επόμενη προσπάθεια για το SN8 θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη ή αύριο Πέμπτη. Ανεξαρτήτως τι θα γίνει με το SN8, το νέο SN9 είναι ήδη έτοιμο να μεταφερθεί σε πλατφόρμα εκτόξευσης.