Το Libra του Facebook αλλάζει ονομασία και γίνεται Diem

Θέλει να πάρει αποστάσεις από το Facebook
02 Δεκεμβρίου 2020 12:04
Το Libra του Facebook αλλάζει ονομασία και γίνεται Diem

Το κρυπτονόμισμα Libra του Facebook συνάντησε πολλές πόρτες κλειστές στις αδειοδοτήσεις, με αποτέλεσμα να το εγκαταλείψουν αρκετά ιδρυτικά στελέχη του. Σε μία προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από το Facebook και να επιδείξει “οργανωτική ανεξαρτησία” για να κερδίσει την αδειοδότηση από κρατικούς και τραπεζικούς φορείς, αλλάζει την ονομασία του σε Diem.

Πιο αναλυτικά, η σύμπραξη εταιριών που αποτελούν το Libra Association θα ονομάζεται πλέον Diem Association και το νόμισμα θα ονομάζεται πλέον Diem Dollar.

Σκοπός του Diem είναι να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2021 και να δράσει στην αγορά όχι ως αντικαταστάτης, αλλά ως συμπληρωματικό στοιχείο των τοπικών νομισμάτων.

Το Diem project θα προσφέρει μία απλή πλατφόρμα για να επιτρέψει στην τεχνολογική καινοτομία να ακμάσει και να επιτρέψει σε πελάτες και επιχειρήσεις να πραγματοποιούν άμεσες, χαμηλού κόστους και υψηλής ασφάλειας συναλλαγές. – Stuart Levey, CEO Diem Association

Αρχικά, το Facebook ήθελε να πλασάρει το Libra ως ένα mainstream νόμισμα με το οποίο θα μπορούσε να συναλλάσεται κάποιος τόσο online όσο και offline, όπως το δολάριο. Η διεθνείς πιέσεις όμως ανάγκασαν αρκετές εταιρίες να αποχωρήσουν από το project, ενώ τελικά κάμφθηκε και ο αρχικός του σκοπός, υπό το φόβο πως θα αποσταθεροποιήσει τις τοπικές οικονομίες, δίνοντας ταυτόχρονα τεράστια δύναμη σε έναν τεχνολογικό κολοσσό.