Πώς χειρίζεται τα παιχνίδια το νέο M1 chip της Apple; (ΒΙΝΤΕΟ)

Η GPU του M1 ξεπέρασε μερικές κάρτες των AMD και NVIDIA
21 Νοεμβρίου 2020 09:36
Πώς χειρίζεται τα παιχνίδια το νέο M1 chip της Apple; (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την έλευση του M1 SoC, η Apple σταματά να χρησιμοποιεί κάρτες γραφικών για τα Mac της, όπως μερικές AMD παλαιότερα. Πλέον η GPU είναι ενσωματωμένη στο chip και παραμένει το ερώτημα πόσο καλά μπορεί να χειριστεί τα γραφικά το M1.

Όπως φαίνεται, οι επιδόσεις του είναι αξιοπρεπείς αν κρίνουμε βάσει των benchmarks απέναντι στην GeForce GTX 1050 Ti της NVIDIA και την Radeon RX 560 της AMD. Να σημειώσουμε βέβαια πως οι δύο κάρτες κινούνται πλέον στην entry-level προς mid-range κατηγορία. Ωστόσο, παραμένει εντυπωσιακό πως το M1 απέδωσε καλύτερα, παρόλο που αποτελείται από ενσωματωμένη GPU.

Πέρα από τα benchmarks όμως, παραμένει το πρακτικό ερώτημα: Πόσο καλά μπορεί να τρέξει τα παιχνίδια το M1 chip; Σύμφωνα με το παρακάτω video του MrMacRight, μπορεί να χειριστεί μία πληθώρα παιχνιδιών χωρίς πρόβλημα. Παιχνίδια παλαιότερα όπως το World of Warcraft αλλά και νεότερα και πιο απαιτητικά, όπως το Shadow of the Tomb Raider. Φυσικά, μην περιμένετε να τα παίξετε στις υψηλότερες ρυθμίσεις τους. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το παρακάτω βίντεο. Έχετε υπόψιν όμως πως δεν είναι όλα τα παιχνίδια ακόμα optimized για τον M1, οπότε αν οι developers ενδιαφερθούν, μπορεί να υπάρξουν πιο βελτιστοποιημένες εκδόσεις στο μέλλον.