Τελικά το hack στην Capcom εξέθεσε προσωπικά δεδομένα 350.000 ανθρώπων

Τηλέφωνα, διευθύνσεις και άλλα
17 Νοεμβρίου 2020 10:49
Τελικά το hack στην Capcom εξέθεσε προσωπικά δεδομένα 350.000 ανθρώπων

Η ransomware επίθεση στην Capcom που είχαμε αναφέρει πριν λίγο καιρό, παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρίας πως επηρέασε μόνο τους υπαλλήλους της και όχι παίκτες, εξέθεσε τελικά προσωπικά δεδομένα περίπου 350.000 ανθρώπων. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις, γενέθλια, τηλέφωνα, πληροφορίες διαβατηρίου και άλλα. Με ένα post στο website της η Capcom δηλώνει πως έκλεισε όλα τα συστήματά της στις 2 Νοεμβρίου, επιβεβαιώνοντας πως υπήρξε ο στόχος ransomware επίθεσης η οποία κατέστρεψε όλα τα κρυπτογραφημένα δεδομένα στους servers της.

Η Capcom θα συνεχίσει την έρευνα, ξεκινώντας να επικοινωνεί με τους υπαλλήλους και άλλους μετόχους των οποίων οι πληροφορίες έχουν διαρρεύσει επιβεβαιωμένα, ενώ συνεχίζουμε να κοιτάμε τι άλλες πληροφορίες έχουν πιθανώς κλαπεί.

Από εδώ και πέρα η Capcom θα συνεργαστεί με μεγάλη εταιρία ασφαλείας για να πάρει μέτρα ώστε να μην συμβεί ξανά κάτι τέτοιο, ενώ θα δημιουργήσει ένα συμβούλιο ψηφιακής ασφάλειας. Το hack της στοίχησε ακριβά, αφού πέρα από τα δεδομένα ανθρώπων, διέρρευσαν και πληροφορίες για τα παιχνίδια της.