Άλλη μία πνοή ζωής για το TikTok στις ΗΠΑ

Παράταση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας
14 Νοεμβρίου 2020 10:35
Άλλη μία πνοή ζωής για το TikTok στις ΗΠΑ

Μετά τη μετέωρη κατάσταση του TikTok στις ΗΠΑ ελέω και των εκλογών, υπήρξαν νεότερα από αυτό το μέτωπο. Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έδωσε μία παράταση 15 ημερών για να ολοκληρώσει το TikTok τη συμφωνία με την Oracle και την Walmart. Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 27η Νοεμβρίου, μετά τη λήξη της οποίας το TikTok θα απαγορευτεί στις ΗΠΑ αν η συμφωνία δεν έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση.

Η διαταγή του Προέδρου της 14ης Αυγούστου απαιτεί από την ByteDance και το TikTok να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τα ρίσκα εθνικής ασφάλειας που προκύπτουν από την απόκτηση του Musical.ly από την ByteDance. Η CFIUS έδωσε μία παράταση 15 ημερών στην ByteDance από την αρχική προθεσμία της 12ης Νοεμβρίου. Η παράταση θα προσφέρει στα μέρη και στην Επιτροπή επιπλέον χρόνο για να βρουν μία λύση με τρόπο συμβατό με τη διαταγή.

Η διαταγή του Προέδρου της 6ης Αυγούστου είναι διαφορετική από αυτήν της 14ης Αυγούστου που απευθύνεται σε θέματα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, απαγορεύοντας συγκεκριμένες συναλλαγές με την ByteDance ή με θυγατρικές της.