Τέλος ο δωρεάν αποθηκευτικός χώρος στο Google Photos

Θα πρέπει να πληρώνετε πλέον Google One πακέτα
12 Νοεμβρίου 2020 09:49
Τέλος ο δωρεάν αποθηκευτικός χώρος στο Google Photos

Εδώ και πέντε χρόνια η Google προσφέρει απεριόριστο δωρεάν αποθηκευτικό χώρο για τις φωτογραφίες και τα videos σας σε “υψηλή ποιότητα” με το Google Photos. Η λέξεις “δωρεάν” και “απεριόριστο” την έκαναν αυτήν την πενταετία την εφαρμογή επιλογής εκατομμυρίων ανθρώπων, επικρατώντας έναντι του ανταγωνισμού.

Ωστόσο η Google αλλάζει τακτική και ενημερώνει τους χρήστες πως από την 1η Ιουνίου 2021, η αποθήκευση φωτογραφιών και videos στο Google Photos θα μετρούν στον αποθηκευτικό χώρο των 15GB που έχετε στον Google λογαριασμό σας.

Από την 1η Ιουνίου 2021, το περιεχόμενο υψηλής ποιότητας και Ποιότητας Express θα υπολογίζεται στον αποθηκευτικό χώρο του Λογαριασμού σας Google. Μόλις συμπληρώσετε το όριο αποθηκευτικού χώρου, μπορείτε είτε να εγγραφείτε στο Google One (όπου είναι διαθέσιμο) για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο είτε να διαγράψετε περιεχόμενο, προκειμένου να συνεχίσετε με την επιλογή δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στις Φωτογραφίες.

Έναντι του αποθηκευτικού σας χώρου θα μετρούν και τα έγγραφα της Google. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο για τα οποία δημιουργήσατε αντίγραφα ασφαλείας σε υψηλή ποιότητα και Ποιότητα Express πριν από την 1η Ιουνίου 2021 δεν θα υπολογίζονται στον αποθηκευτικό χώρο του Λογαριασμού σας Google. Σε κάθε περίπτωση η Google θα στέλνει ειδοποιήσεις όταν πλησιάζετε το όριο του αποθηκευτικού σας χώρου, ενώ συμπεριλαμβάνει και ένα εργαλείο το οποίο θα κάνει ευκολότερη την εύρεση θολωμένων φωτογραφιών και screenshots για να τα διαγράψετε. Θα σας προσφέρει επίσης και μία εκτίμηση βάσει χρήσης, του πότε αναμένεται να φτάσετε το όριο του χώρου σας.

Η Google σημειώνει πως ήδη προσφέρει πολύ περισσότερο δωρεάν αποθηκευτικό χώρο (15GB) από οποιαδήποτε άλλη cloud υπηρεσία και πως το 80% των χρηστών Google Photos δε θα πιάσουν το όριο των 15GB για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια.

Όσο για το λόγο της αλλαγής αυτής, αρκετοί εκτιμούν πως πρόκειται για προσπάθεια της Google να προωθήσει την Google One υπηρεσία της. Ωστόσο η Google δίνει άλλη απάντηση.

Σήμερα, πάνω από 4 τρισεκατομμύρια φωτογραφίες είναι αποθηκευμένες στο Google Photos και κάθε βδομάδα ανεβαίνουν 28 δισεκατομμύρια νέες φωτογραφίες. Αφού τόσοι πολλοί από εσάς βασίζεστε στο Google Photos για να αποθηκεύσετε τις αναμνήσεις σας, είναι σημαντικό όχι απλά να είναι ένα σπουδαίο προϊόν, αλλά να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας μακροπρόθεσμα. Για να καλωσορίσουμε περισσότερες αναμνήσεις σας και να δημιουργήσουμε το Google Photos του μέλλοντος, αλλάζουμε την πολιτική του απεριόριστου χώρου.

Επιπλέον, η Google θα διαγράφει τα δεδομένα σας αν είστε ανενεργοί στον Google λογαριασμό σας για δύο χρόνια και δεν απαντάτε στα πολλαπλά προειδοποιητικά emails και ειδοποιήσεις που θα σας στέλνει η Google.

Τέλος, να αναφέρουμε πως οι τιμές του Google One δεν αλλάζουν. Ξεκινάει από €1.99/μήνα ή €19.99/έτος για 100GB και έχει επιλογές για 200GB (€2.99/μήνα) και 2TB (€9.99/μήνα).