Ρομπότ-στρατιώτες θα αποτελέσουν το 1/4 του στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου

Δηλώσεις από στρατηγό της χώρας
09 Νοεμβρίου 2020 10:26
Ρομπότ-στρατιώτες θα αποτελέσουν το 1/4 του στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου

Η επένδυση σε ρομποτικές στρατιωτικές τεχνολογίες είναι στο επίκεντρο του προϋπολογισμού πενταετίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Τριάντα χιλιάδες ρομπότ-στρατιώτες θα αποτελέσουν βασικό τμήμα του Βρετανικού στρατού μέχρι το 2030, συνεργαζόμενα με τους ανθρώπους-στρατιώτες στην πρώτη γραμμή της μάχης. Όλα αυτά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στρατηγού Sir Nick Carter στο Sky News.

Θεωρώ πως θα έχουμε ένα στρατό 120.000, από τους οποίους οι 30.000 θα είναι ρομπότ.

Ο στρατός του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει πιάσει τα νούμερα επιστράτευσης εδώ και χρόνια. Ούτε ο φετινός στόχος των 82.050 επιτεύχθηκε, αφού η χώρα μετρά 73.870 στρατιώτες. Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μπορούν να τραβούν την σκανδάλη και τα ρομπότ, παρά την παγκόσμια ανησυχία για τον ανεξέλεγκτο ρομποτικό πόλεμο για τον οποίο μιλάει εδώ και χρόνια η καμπάνια Stop Killer Robots.

Αν σκεφτούμε 10 χρόνια μπροστά, νομίζω πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο πόλεμος θα είναι πολύ διαφορετικός, θα υπάρχουν ρομπότ στο πεδίο της μάχης στο μέλλον – υπάρχουν ήδη σήμερα. Φυσικά αυτό θα αλλάξει την αναλογία ανθρωπίνου δυναμικού. Επίσης πιστεύω πως οι εφεδρείες είναι πολύ σημαντικές, όπως επέδειξε ο Covid, οπότε πιστεύω πως θα υπάρχει πολύ διαφορετική μίξη ανθρώπων και μηχανών από ότι έχουμε σήμερα.