Το YouTube απέφερε $5 δις στην Alphabet από τις διαφημίσεις

Καλύτερες επιδόσεις από τις προβλέψεις
02 Νοεμβρίου 2020 09:54
Το YouTube απέφερε $5 δις στην Alphabet από τις διαφημίσεις

Ένα θετικό τρίμηνο κατέγραψε η Alphabet, αυξάνοντας τα έσοδά της κατά 14% σε σχέση με πέρυσι. Κύριος λόγος της αύξησης ήταν η αύξηση των διαφημιστικών εσόδων τόσο από το YouTube όσο και από την Google. Μάλιστα, μόνο το YouTube έφερε $5 δισεκατομμύρια, υποδεικνύοντας πως οι διαφημιστές που έκαναν κράτει εξαιτίας της πανδημίας, επιστρέφουν δυναμικά.

Όσον αφορά το YouTube, έχει πλέον πάνω από 30 εκατομμύρια επί πληρωμή συνδρομητές με το premium και το music, ενώ και το YouTube TV έχει 3 εκατομμύρια συνδρομητές.

Είμαστε ευχαριστημένοι που οι διαφημιστές επανενεργοποίησαν τα budgets τους στο τρίτο τρίμηνο. Το ισχυρό watch time του YouTube, τους επιτρέπει να προσελκύσουν κοινά που δεν μπορούν να πλησιάσουν στην τηλεόραση. – Ruth Porat, CFO της Alphabet

Το διαφημιστικό τμήμα της Google έφερε έσοδα $37.1 δισεκατομμυρίων, ενώ άλλα τμήματα που περιλαμβάνουν hardware, cloud και Play Store απέφεραν $5.4 δισεκατομμύρια. Συνολικά η Google παρουσίασε έσοδα $46.2 δισεκατομμυρίων με $11.24 δισεκατομμύρια κέρδη.

Ο Sundar Pichai ενημέρωσε τους επενδυτές πως η εταιρία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τη μήνυση των ΗΠΑ για παράνομο μονοπώλιο στις αγορές της αναζήτησης και της διαφήμισης.