Ανάσα για την Huawei καθώς στρατηγικοί προμηθευτές έλαβαν άδεια συνεργασίας από τις ΗΠΑ

Με μερικούς περιορισμούς
01 Νοεμβρίου 2020 12:33
Ανάσα για την Huawei καθώς στρατηγικοί προμηθευτές έλαβαν άδεια συνεργασίας από τις ΗΠΑ

Το ban της Huawei από τις ΗΠΑ έχει φέρει την εταιρία σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς περιόρισε δραστικά τις εταιρίες με τις οποίες μπορεί να συνεργάζεται. Τώρα όμως διακρίνεται μία αχτίδα ελπίδας, όσον αφορά τουλάχιστον το mobile τμήμα. Σύμφωνα με αναφορά των Financial Times, στρατηγικοί προμηθευτές της Huawei έλαβαν άδεια συνεργασίας με την εταιρία για όλα τα εξαρτήματα πλην ό,τι αφορά 5G τεχνολογίες.

Έως τώρα πάνω από 300 εταιρίες έχουν κάνει αίτηση για αδειοδότηση συνεργασίας με την Huawei και έχουν λάβει έγκριση περίπου το 1/3 από αυτές. Ανάμεσά τους είναι η Intel και η AMD, ενώ πρόσφατα έλαβε άδεια και η Samsung Display. Ο κατασκευαστής αισθητήρων καμερών της Sony, OmniVision έλαβε επίσης άδεια να προμηθεύσει την Huawei με hardware καμερών. Αναλυτές της αγοράς θεωρούν πως είναι πολύ κοντά και η αδειοδότηση της Qualcomm και της MediaTek.

Άγνωστο παραμένει αν θα επιτραπεί στην TSMC να συνεχίσει να συνεργάζεται με την Huawei, κάτι που θα σήμαινε πως η δεύτερη θα μπορέσει να συνεχίσει την ενσωμάτωση Kirin επεξεργαστών στα τηλέφωνά της. Θολό είναι και το τοπίο στο software και την πιθανή πρόσβαση της Huawei στα Google Mobile Services ξανά.