Starlink: Η παροχή internet από τη SpaceX θα κοστίζει $99 το μήνα

Διευρύνεται το beta testing
28 Οκτωβρίου 2020 10:22
Starlink: Η παροχή internet από τη SpaceX θα κοστίζει $99 το μήνα

Η SpaceX έστειλε emails σε μερικούς από αυτούς που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για παροχή internet μέσω των Starlink δορυφόρων, θέλοντας να διευρύνει τις δοκιμές της. Τα emails διέρρευσαν αρχικά στο Reddit και έπειτα επιβεβαιώθηκαν από το CNBC.

Η Starlink υπηρεσία λοιπόν θα κοστίζει $99 το μήνα συν ένα κόστος $499 για την παραγγελία του Starlink Kit. Το Kit περιέχει ένα τερματικό που συνδέεται στους δορυφόρους, ένα τρίποδα και ένα Wi-Fi router. Έγινε επίσης διαθέσιμη η Starlink εφαρμογή στο Google Play και στο App Store.

Η SpaceX ονόμασε το beta testing “Better Than Nothing Beta” και το έκανε για κάποιο λόγο.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τον τίτλο, προσπαθούμε να μειώσουμε τις αρχικές προσδοκίες σας. Μπορείτε να αναμένετε να δείτε ταχύτητες που κυμαίνονται από 50Mb/s έως 150Mb/s και latency από 20ms έως 40ms στη διάρκεια των επόμενων μηνών, καθώς ακόμα βελτιώνουμε το Starlink σύστημα. Θα υπάρχουν επίσης μικρές περίοδοι χωρίς καθόλου σύνδεση.

Έτσι η SpaceX βγαίνει από την beta που περιοριζόταν στους υπαλλήλους της εταιρίας και μπαίνει σε μια πιο δημόσια δοκιμή. Πάνω από 700.000 άνθρωποι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη νέα υπηρεσία στις ΗΠΑ, δεν είναι γνωστό ακόμα όμως πόσοι έχουν λάβει το συγκεκριμένο mail και θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Μέχρι στιγμής η SpaceX έχει εκτοξεύσει 900 Starlink δορυφόρους. Και ενώ το νούμερο ακούγεται μεγάλο, είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό από τους 12.000 χιλιάδες που χρειάζεται για να λειτουργήσει η υπηρεσία σε παγκόσμια κλίμακα.