Windows 10 update αφαιρεί το Adobe Flash και το αποτρέπει από το να επανεγκατασταθεί

Ανοίγει το δρόμο για το τέλος του Flash το 2021
28 Οκτωβρίου 2020 09:49
Windows 10 update αφαιρεί το Adobe Flash και το αποτρέπει από το να επανεγκατασταθεί

Τηρώντας την υπόσχεσή του Σεπτεμβρίου, η Microsoft διέθεσε την KB4577586 αναβάθμιση για τα Windows 10, στην οποία αφαιρεί το Adobe Flash από όλες τις εκδόσεις Windows 10 και Windows Server, ενώ το αποτρέπει πλέον από το να εγκατασταθεί ξανά στην ίδια συσκευή.

Ωστόσο σημειώστε πως η αναβάθμιση αφαιρεί τη Flash έκδοση που ήρθε με τα Windows 10 και όχι εκδόσεις που έχετε εγκαταστήσει εσείς οι ίδιοι, ενώ δεν απεγκαθιστά τον Flash για το Microsoft Edge ή για άλλους browsers.

Η Microsoft έχει δώσε στη δημοσιότητα το χρονοδιάγραμμα για το “θάνατο” του Flash. Η υποστήριξη θα σταματήσει στο τέλος της χρονιάς και δε θα προσφέρονται περαιτέρω αναβαθμίσεις για τον Internet Explorer 11 και τη μη-Chromium έκδοση του Edge. Η νέα έκδοση του Edge που χρησιμοποιεί πλέον την Chromium μηχανή της Google θα αφαιρέσει την υποστήριξη Flash τον Ιανουάριο του 2021.

Η αφαίρεση του Flash θα είναι αναβάθμιση επιλογής στις αρχές του 2021. Μετά από λίγους μήνες θα γίνει προτεινόμενη αναβάθμιση και μέχρι το καλοκαίρι του ίδιου έτους η Microsoft θα αφαιρέσει οτιδήποτε σχετικό με Flash από τον IE11 και τον legacy Edge.

Και η Google όμως αποσύρει την υποστήριξη Flash στον Chrome, αναμένοντας το τέλος του το Δεκέμβριο του 2020. Η ίδια η Adobe σταματά την ανάπτυξη του Flash μέσα στο έτος και σύντομα θα δώσει οδηγίες  απεγκατάστασής του.