Συνεργασία Microsoft και SpaceX για το μέλλον του cloud στο διάστημα

Το Azure θα γίνει η πλατφόρμα της διαστημικής βιομηχανίας
26 Οκτωβρίου 2020 09:32
Συνεργασία Microsoft και SpaceX για το μέλλον του cloud στο διάστημα

Η Microsoft ανακοίνωσε νέες τεχνολογίες για να βοηθήσει το κοινό και τον ιδιωτικό τομέα με τις cloud τεχνολογίες της στο διάστημα. Μία από αυτές, το Azure Orbital Emulator, το οποίο θα προσφέρει προσομοιώσεις ακριβείας για να βοηθά τις εταιρίες να σχεδιάσουν τους πολύπλοκους δορυφορικούς αστερισμούς τους μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Έτσι, οι εταιρίες θα γνωρίζουν ακριβώς πώς θα λειτουργεί το δίκτυο δορυφόρων τους πριν να εκτοξεύσουν τον πρώτο δορυφόρο.

Επιπλέον, συνεργάζεται με την SpaceX. Η εταιρία του Elon Musk θα προσφέρει πρόσβαση στους Starlink δορυφόρους για το Azure Modular Datacenter (MDC) της Microsoft. Το MDC είναι ένα κλειστό datacenter στο μέγεθος κοντέινερ που μπορεί να μεταφερθεί άμεσα παντού και μπορεί να λειτουργεί σε ακραίες συνθήκες και περιβάλλοντα.

Η προσέγγισή μας, μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε μερικές από τις δυσκολότερες τεχνολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πελάτες μας στο διάστημα: να διαχειριστούν τις τεράστιες ποσότητες δεδομένων που παράγονται από τους δορυφόρους, να φέρουν cloud υπηρεσίες και bandwidth στις πιο απομακρυσμένες περιοχές και να σχεδιάσουν εξαιρετικά περίπλοκα διαστημικά συστήματα. Μαζί με τους συνεταίρους μας που μπορούν να μας βοηθήσουν να φέρουμε αυτά τα δεδομένα στο έδαφος πιο γρήγορα, κάνουμε ευκολότερο να βρουν αναλυτικά δεδομένα και να κάνουν συνδέσεις που ήταν αδύνατον πιο πριν. Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας στις διαστημικές αποστολές τους εκτός και εντός πλανήτη και να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη του cloud και της διαστημικής τεχνολογίας για να βοηθήσουμε επιχειρήσεις σε κάθε τομέα να βρει λύσεις σε μερικά από τα πιο δύσκολα προβλήματα του κόσμου.