Οι κάμερες του Huawei Mate 40 Pro στην κορυφή του DxOMark (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τόσο οι πίσω κάμερες όσο και η selfie
24 Οκτωβρίου 2020 10:00
Οι κάμερες του Huawei Mate 40 Pro στην κορυφή του DxOMark (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Το Huawei Mate 40 Pro είναι η νέα ναυαρχίδα της Huawei και από ότι φαίνεται το γνωστό site αξιολόγησης καμερών DxOMark το έχει κατατάξει ήδη ως νούμερο ένα τηλέφωνο όσον αφορά τις κάμερές του με 136 βαθμούς.

Στις πίσω κάμερες, πήρε το στέμμα από το Xiaomi Mi 10 Ultra. Σύμφωνα με τη βαθμολογία, η συσκευή είναι ικανότατη στο dynamic range σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και σε συνθήκες με μεγάλες αντιθέσεις φωτισμού. Υψηλή βαθμολογία κατέγραψε αναμενόμενα και στις συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η κάμερα ισορροπεί επίσης πολύ καλά μεταξύ υφής και θορύβου, με λεπτομέρειες και χαμηλό θόρυβο σε όλα τα επίπεδα φωτισμού. Το autofocus είναι γρήγορο και ακριβές, ενώ στο portrait mode προσφέρει bokeh που δεν υπερβάλλει, παρόμοιο με αυτό μίας DSLR. Η απόδοση των χρωμάτων πήρε επίσης υψηλή βαθμολογία.

Το Huawei Mate 40 Pro κατακτά και τον τομέα του video με 116 βαθμούς, προσφέροντας καλή λεπτομέρεια και χαμηλά επίπεδα θορύβου. Τα χρώματα και η ισορροπία λευκού αποδίδονται σωστά, το autofocus είναι ακριβές και προσαρμόζεται απαλά όταν το αντικείμενό μας κινείται και η σταθεροποίηση είναι επίσης σωστή. Σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού έχει τις αδυναμίες του, παρουσιάζοντας πολλές φορές διαφορές στην ευκρίνεια της εικόνας μεταξύ frames.

Η selfie προσφέρει σωστή έκθεση ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και έχει ευρύ dynamic range. Τα χρώματα αποδίδονται σωστά και ενώ η ισορροπία λευκού είναι καλή σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού, μπορεί να είναι ανακριβής σε άλλες συνθήκες.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις επιδόσεις των καμερών από εδώ.