Η Samsung παραμένει κυρίαρχος στη mobile αγορά 

Και διευρύνει τη διαφορά της με την Huawei

Η Samsung παραμένει κυρίαρχος στη mobile αγορά

Η νέα αναφορά της Counterpoint Research αποκαλύπτει τις αλλαγές που έχουμε στην αγορά των smartphones σε σχέση με το μήνα Απρίλιο. Σύμφωνα με τα δεδομένα λοιπόν, η Samsung αύξησε το μερίδιό της κατά 2% φτάνοντας πλέον το 22% της αγοράς.

Ταυτόχρονα διεύρυνε τη διαφορά της με τη δεύτερη Huawei, αφού η κινεζική εταιρία σημείωσε πτώση 5% καταλήγοντας στο 16%. Η Apple παρέμεινε τρίτη με αμετάβλητο ποσοστό στο 12%, ενώ η Xiaomi σημείωσε άνοδο 3% φτάνοντας το 11%.

Η αρχή του καλοκαιριού ήταν δύσκολη για τις εταιρίες, κυρίως με το lockdown της Ινδίας, αλλά η Samsung έκανε την επάνοδο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Επιπλέον, οι αυξανόμενες πολιτικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και Ινδίας λειτούργησε υπέρ της Samsung για τους Ινδούς χρήστες, σημειώνοντας τον καλύτερο μήνα σε πωλήσεις από το 2018. Η Xiaomi αναμένεται να συνεχίσει να σημειώνει άνοδο, αφού έρχεται να καλύψει το κενό στην Ευρώπη που αφήνει το μειωμένο μερίδιο της Huawei.

Γεωπολιτικά δρώμενα και πολιτικές σχέσεις μεταξύ κρατών επηρεάζουν την αγορά των smartphones με πολλούς τρόπους. Θα υπάρξει υψηλή marketing δραστηριότητα για να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες και συναισθήματα σε αυτές τις περιοχές.

6 σχολιο(α)