Το Fortnite δε θα επιστρέψει στο App Store της Apple τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2021

Έκλεισε ο πρώτος δικαστικός γύρος
10 Οκτωβρίου 2020 10:18
Το Fortnite δε θα επιστρέψει στο App Store της Apple τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2021

Σε νεότερες ειδήσεις από τη μάχη Epic Games και Apple, έκλεισε ο πρώτος δικαστικός γύρος με την ανακοίνωση της απόφασης. Η δικαστής Yvonne Gonzales Rogers αρνήθηκε τον προσωρινό εξαναγκασμό της Apple να επαναφέρει το Fortnite στο App Store, όπως διακαώς ζητούσε η Epic. Ταυτόχρονα όμως, ικανοποίησε το αίτημα της Epic να μην επιτρέψει στην Apple να “κυνηγήσει” την Unreal Engine.

Έτσι, η Epic απαγορεύεται να διανείμει νέα παιχνίδια στο iOS και δεν μπορεί να προσφέρει το Fortnite στο App Store με την τωρινή μορφή του, εκτός κι αν η Epic αποφασίσει να αφαιρέσει το δικό της in-app σύστημα πληρωμών που ξεκίνησε την όλη μάχη με την Apple τον Αύγουστο.

Η Epic Games και η Apple είναι ελεύθερες να συνεχίσουν τη μάχη για το μέλλον των ψηφιακών ορίων, αλλά η διαμάχη τους δεν μπορεί να δημιουργήσει χάος στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους. Έτσι, το δημόσιο συμφέρον συντάσσεται με την Unreal Engine και τις συνεργαζόμενες με την Epic εταιρίες. – Δικαστής

Η δικαστής είπε πως η υπόθεση θα πρέπει να παρουσιαστεί σε ενόρκους και πρότεινε να συμβεί αυτό το καλοκαίρι.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι πιστεύουν οι πραγματικοί άνθρωποι. Τους απασχολούν αυτά τα ζητήματα ασφαλείας ή όχι;

Η Epic εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την απόφαση.

Η Epic Games είναι ευγνώμων που η Apple θα συνεχίσει να αποκλείεται από τα αντίποινα εναντίον της Unreal Engine και των game development πελατών μας καθώς συνεχίζεται η δικαστική μάχη. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε για iOS και Mac υπό την προστασία του δικαστηρίου και θα επιδιώξουμε όλους τους τρόπους για να βάλουμε τέλος στις μη ανταγωνιστικές συμπεριφορές της Apple.

Η Apple επικεντρώθηκε στα δικά της επιχειρήματα και εμφανίζεται έτοιμη να συνεχίσει να μάχεται για αυτό που θεωρεί σωστό.

Οι πελάτες μας εξαρτώνται από το App Store για να είναι ένα ασφαλές και έμπιστο μέρους όπου όλοι οι developers ακολουθούν τους ίδιους κανόνες. Είμαστε ευγνώμονες που το δικαστήριο αναγνώρισε ότι οι ενέργειες της Epic δεν ήταν προς το συμφέρον των ίδιων των πελατών της και πως οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετώπισε τα δημιούργησε η ίδια, παραβιάζοντας τη συμφωνία μας. Για δώδεκα χρόνια το App Store έχει αποτελέσει ένα οικονομικό θαύμα, δημιουργώντας εξαιρετικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για developers μικρούς και μεγάλους. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτήν την κληρονομιά καινοτομίας και δυναμισμού με το δικαστήριο την επόμενη χρονιά.