Η Intel επιβεβαιώνει το χρόνο έλευσης της 11ης γενιάς επεξεργαστών της

Οι Rocket Lake θα υποστηρίζουν PCIe 4.0
08 Οκτωβρίου 2020 09:55
Η Intel επιβεβαιώνει το χρόνο έλευσης της 11ης γενιάς επεξεργαστών της

Με ένα post στο Medium, η Intel επιβεβαίωσε πως η 11η γενιά Rocket Lake επεξεργαστών της θα γίνει διαθέσιμη το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ τονίζει πως θα έρθει επιτέλους και η πολυπόθητη υποστήριξη PCIe 4.0.

Πάντα κοιτάμε μπροστά, στο τι έρχεται και πώς μπορούμε να κάνουμε τους desktop CPUs ακόμα καλύτερους. Έτσι, με χαρά επιβεβαιώνω πως η επόμενη γενιά 11th Gen Intel Core desktop επεξεργαστών (με κωδική ονομασία Rocket Lake) έρχεται στο πρώτο τρίμηνο του 2021 και θα προσφέρει υποστήριξη PCIe 4.0. Θα είναι ακόμα ένας φανταστικός επεξεργαστής για gaming και ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες στο κοντινό μέλλον. Έρχονται πολλά ακόμα, οπότε μείνετε συντονισμένοι. – John Bonini, Αντιπρόεδρος Intel

Οι φήμες που κυκλοφορούν έως τώρα κάνουν λόγο για κυκλοφορία το Μάρτιο με μία νέα “Cypress Cove” αρχιτεκτονική των 8 πυρήνων. Παρά τους λιγότερους πυρήνες σε σχέση με τους Comet Lake S, το Wccftech θεωρεί πως τα νέα chips θα είναι ένα άλμα εξέλιξης σε σχέση με τους επεξεργαστές 10ης γενιάς, προσφέροντας boost στα 5GHz, ενώ θα είναι και επίσημα το αντίο της εταιρίας στην αρχιτεκτονική των 14nm.

Tags: