Το Kickstarter ήρθε στην Ελλάδα

Καθώς και στη Πολωνία και τη Σλοβενία
07 Οκτωβρίου 2020 11:27
Το Kickstarter ήρθε στην Ελλάδα

Το Kickstarter επεκτείνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η εταιρία ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της σε Ελλάδα, Πολωνία και Σλοβενία, φέρνοντας το συνολικό αριθμό των χωρών που δραστηριοποιείται στις 25. Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρία, οι νέες χώρες επιλέχθηκαν επειδή τα δεδομένα τους δείχνουν πως είναι πυρήνες καινοτομίας σε διάφορους τομείς, από ταινίες μικρού μήκους, μέχρι καινοτόμα παιχνίδια και μοντέρνο σχεδιασμό επίπλων.

Από το 2009, πάνω από 800 projects ξεκίνησαν στις τρεις αυτές αγορές, με συνεργάτες σε εγκεκριμένες χώρες, εγείροντας πάνω από $55 εκατομμύρια συνολικά, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα πάνω από 250.000 άνθρωποι σε Ελλάδα, Πολωνία και Σλοβενία έχουν υποστηρίξει Kickstarter projects από όλο τον κόσμο.

Ενδεικτικά η εταιρία ανέφερε στην ανακοίνωσή της τρία ελληνικά projects. Ένα είναι το Solomon, μία πλατφόρμα διερευνητικής δημοσιογραφίας κυρίως για τα θέματα προσφύγων και μεταναστών και το άλλο είναι το 3 137, ένας χώρος έκθεσης τέχνης με θέμα την ελληνική  παράδοση και τα τοπικά έθιμα.

Τέλος, αναφέρεται το Sunnygeeks Modular Table, ένα μαγνητικό τραπέζι που μετατρέπεται από μία μοντέρνα τραπεζαρία σε μία βάση για επιτραπέζια παιχνίδια οποιουδήποτε είδους.