Ο Microsoft Edge γίνεται ταχύτερος και "κλέβει" τη δεύτερη θέση από τον Firefox

“Η πιο δημοφιλής εναλλακτική του Chrome”
26 Σεπτεμβρίου 2020 10:07
Ο Microsoft Edge γίνεται ταχύτερος και "κλέβει" τη δεύτερη θέση από τον Firefox

Η Microsoft ανακοίνωσε τις νέες αλλαγές που έκανε στον Edge browser, κάνοντάς τον ταχύτερο και πιο αποδοτικό τους τελευταίους μήνες. Συγκεκριμένα με τα Profile-Guided Optimizations (PGOs) και τα Link-Time Optimizations (LTOs) βοήθησε τους χρήστες να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Τα PGOs έδωσαν προτεραιότητα στα πιο σημαντικά κομμάτια του κώδικα, ενώ τα LTOs βελτιστοποίησαν τη χρήση της μνήμης.

Έτσι, η ταχύτητα του Edge αυξήθηκε κατά 13%, ενώ βελτιώσεις σε scroll animations δίνουν στο χρήστη μία αίσθηση ομαλότερης και πιο άμεσης χρήσης του browser.

Η ομάδα του Edge συνεχίζει να εργάζεται για τη μείωση των απαιτήσεων σε RAM και CPU, ενώ φέτος το συνολικό μέγεθος του Edge έχει μειωθεί στο μισό. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το NetMarketshare, ο Edge ξεπέρασε τον Firefox (7.36%) και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην προτίμηση των χρηστών με 8.09%. Χαρακτηρίζεται ως η πιο δημοφιλής εναλλακτική του απόλυτου βασιλιά του browsing. Ο Chrome κατέχει φυσικά τη μερίδα του λέοντος στην αγορά με 71.11%.