Οι μεγαλύτερες ανακοινώσεις από το event της Amazon

Νέα cloud gaming υπηρεσία, Echo συσκευές και άλλα
25 Σεπτεμβρίου 2020 10:02
Οι μεγαλύτερες ανακοινώσεις από το event της Amazon

Η Amazon ολοκλήρωσε το φθινοπωρινό event της και σε αυτό έκανε μεγάλες ανακοινώσεις. Από αυτές που ξεχωρίζουν είναι σίγουρα η νέα της cloud gaming υπηρεσία ονόματι Luna, η οποία έρχεται να ανταγωνιστεί το Stadia της Google και το xCloud της Microsoft. Σε αντίθεση με το Stadia, η Luna μοιάζει περισσότερο με το συνδρομητικό μοντέλο του xCloud αφού ζητά μηνιαία συνδρομή. Ξεκινάει με $6 το μήνα και θα προσφέρει 50 τίτλους στην early access. Προσφέρει 4K και 60fps, αν και αρχικά μπορεί να το δούμε και σε 1080p με 60fps. Έρχεται σε Fire TV, PC, Mac και iPhone, ενώ θα ακολουθήσει και το Android σύντομα. Το Luna Controller υπόσχεται χαμηλό latency και κοστίζει $49.99 στην περίοδο του early access.

Παρουσίασε επίσης ένα drone ασφαλείας σπιτιού. Το Ring Always Home Cam είναι ένα αυτόνομο drone για χρήση στο σπίτι. Απογειώνεται αυτόνομα από το dock, κάνει την περιπολία του και επιστρέφει στο dock για φόρτιση. Κοστίζει $249.99 και θα έρθει την επόμενη χρονιά.

Υπάρχει ένας νέος συναγερμός αυτοκινήτου. Το Ring Car Alarm συνδέεται στην ODB θύρα του αυτοκινήτου και προωθεί ειδοποιήσεις στο τηλέφωνό σας αν ανιχνεύσει παραβίαση. Μπορείτε μάλιστα να ενεργοποιήσετε σειρήνα. Μπορεί να συνδυαστεί και με την Car Cam για να παρακολουθείτε τα πάντα, ενώ λέγοντας “Alexa, με σταματάει η αστυνομία”, ξεκινάει να καταγράφει αυτόματα την αλληλεπίδραση του οδηγού με τα όργανα του νόμου. Ο συναγερμός κοστίζει $60 και η Car Cam $200.

Η Amazon ανασχεδίασε την Echo σειρά της δίνοντάς της ένα σφαιρικό σχήμα με Zigbee υποστήριξη και “premium, adaptive sound” από την Dolby. Κοστίζει $99 και θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου. Ένα μικρότερο Echo Dot θα κοστίζει $49.99 και είναι ήδη διαθέσιμο, ενώ θα υπάρχει και ένα Echo Dot Kids Edition με σχέδια τίγρη και πάντα. Επίσης η Alexa μπορεί να αναγνωρίζει και να ανταποκρίνεται στις φωνές των παιδιών.

Το νέο Echo Show 10 έρχεται πλέον με περιστρεφόμενη βάση, κάνοντας την οθόνη να ακολουθεί πάντα το πρόσωπό σας καθώς κινείστε στο δωμάτιο. Οι προπαραγγελίες ξεκίνησαν και κοστίζει $249.99. Πλέον, υποστηρίζει και Netflix πέρα από Amazon Prime Video και Hulu.

Το νέο Fire TV Stick φέρνει HD Streaming, Dolby Atmos και Alexa Voice Remote και κοστίζει $39.99. Έρχεται και Lite επιλογή με απλοποιημένη χρήση Alexa και κοστίζει $29.99. Και τα δύο διαθέσιμα στις 30 Σεπτεμβρίου.

Τα νέα της Wi-Fi routers είναι τα Eero 6 και Eero Pro 6, με υποστήριξη Wi-Fi 6, ενσωματωμένο Zigbee Smart Home Hub και συνεργασία με Alexa. Κοστίζουν $129.99 και $229.99 αντίστοιχα και είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από τώρα, με την κυκλοφορία να αναμένεται 2 Νοεμβρίου.