Το TikTok ζητά τη βοήθεια του μεγαλύτερου εχθρού του

Έκκληση για κοινό μέτωπο σε Instagram και Facebook
19 Σεπτεμβρίου 2020 11:58
Το TikTok ζητά τη βοήθεια του μεγαλύτερου εχθρού του

Σε μία απροσδόκητη κίνηση μετά το ban του TikTok στις ΗΠΑ, η CEO της δημοφιλούς υπηρεσίας, Vanessa Pappas, ζητά από το Facebook και το Instagram να υποστηρίξουν δημόσια τη δικαστική διαμάχη του TikTok με την αμερικανική κυβέρνηση και να ταχθούν στο πλάι τους.

Η έκκληση της Pappas ήρθε ως απάντηση στο tweet του Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram, ο οποίος δήλωσε πως το ban του TikTok στις ΗΠΑ μπορεί να είναι κακό για το Instagram, το Facebook και το internet γενικότερα.

Η Pappas σημείωσε πως είναι καιρός να αφήσουν στην άκρη τον ανταγωνισμό τους και να επικεντρωθούν σε κύριες αρχές όπως η ελευθερία της έκφρασης και η σωστή εφαρμογή των νόμων. Να θυμίσουμε πως το TikTok έχει υποβάλλει μήνυση εναντίον του Donald Trump τον Αύγουστο, κατηγορώντας τον πως δεν προσέφερε στοιχεία για τον ισχυρισμό του, ότι το TikTok είναι απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Θα συνεχίσουμε να αμφισβητούμε αυτήν την άδικη διαταγή, η οποία προήλθε χωρίς να τηρηθεί η σωστή διαδικασία και απειλεί να στερήσει από τον αμερικανικό λαό και τις μικρές επιχειρήσεις σε όλες τις ΗΠΑ, μία σημαντική πλατφόρμα έκφρασης και εσόδων.