Το LG Wing είναι επίσημο με περιστρεφόμενη οθόνη

Ένας νέος τύπος dual-screen τηλεφώνου
15 Σεπτεμβρίου 2020 09:46
Το LG Wing είναι επίσημο με περιστρεφόμενη οθόνη

Μετά από αρκετές διαρροές, η LG παρουσίασε και επίσημα το LG Wing. Πρόκειται για την πιο τολμηρή πρόταση της εταιρίας όσον αφορά τα smartphones με διπλές οθόνες, αφού η κύρια οθόνη μπορεί να περιστραφεί κατά 90 μοίρες, αποκαλύπτοντας τη δευτερεύουσα οθόνη από κάτω. Πρακτικά, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο σε οριζόντια και κάθετη διάταξη ταυτόχρονα.

Η LG με αυτό το design θέλει να εκμεταλλευτεί τα καλύτερα σημεία των αναδιπλούμενων τηλεφώνων ή αυτών με διπλές οθόνες, χωρίς να έχει τα μειονεκτήματά τους. Είναι πιο λεπτό, πιο προσιτό στην τιμή και μετατρέπεται σε ένα κανονικό τηλέφωνο όταν θέλετε.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουμε κύρια οθόνη 6.8 ιντσών P-OLED, με αναλογία 20.5:9 και ανάλυση 2.460x1.080 και δευτερεύουσα οθόνη 3.9 ιντσών G-OLED, με αναλογία 1.15:1 και ανάλυση 1.240x1080. Έχουμε επίσης Snapdragon 765G 5G, 8GB RAM, 256GB αποθηκευτικού χώρου και μπαταρία 4.000mAh. Το τριπλό σύστημα καμερών έχει 64MP κύρια, 13MP ultra-wide και 12MP ultra-wide με “gimbal mode” για αποκλειστική χρήση σε landscape, ενώ η pop-up selfie είναι 32MP.

Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του επιτρέπει στο χρήστη να βλέπει videos σε landscape κρατώντας όμως το τηλέφωνο όρθιο με το ένα χέρι. Όλα τα controls της κάμερας βρίσκονται στη δευτερεύουσα οθόνη για να έχετε στην κύρια μόνο το θέμα σας, ενώ και η πληκτρολόγηση πλέον δεν καταλαμβάνει χώρο στην κύρια οθόνη. Φυσικά, όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο οι developers των εφαρμογών θα αγκαλιάσουν τη χρηστικότητα της συσκευής, ειδάλλως αυτά τα χαρακτηριστικά θα περιοριστούν στις εφαρμογές της ίδιας της LG.

Ημερομηνία κυκλοφορίας του LG Wing δεν ανακοινώθηκε, αλλά ούτε και η τιμή του, η οποία όμως αφήνεται να εννοηθεί πως θα είναι αρκετά χαμηλότερη από τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα που κυκλοφορούν τώρα στην αγορά.

Tags: