Το HarmonyOS της Huawei έρχεται στα κινητά

Για να αντικαταστήσει το Android
11 Σεπτεμβρίου 2020 12:24
Το HarmonyOS της Huawei έρχεται στα κινητά

Η Huawei έχει έρθει σε πολύ δύσκολη θέση μετά τις αμερικανικές κυρώσεις, αλλά ο κινεζικός κολοσσός δεν το βάζει κάτω. Πέρυσι, στο συνέδριο προγραμματιστών της, η Huawei ανακοίνωσε το HarmonyOS, αποκαλύπτοντας το όραμά της για το μέλλον. Η πρώτη ενσωμάτωση του HarmonyOS ήρθε στην Honor Vision τηλεόραση, ενώ η Huawei παρέμενε αφοσιωμένη στο Android όσον αφορά τα smartphones της. Οι πρόσφατες εξελίξεις όμως την ανάγκασαν να αναθεωρήσει τα σχέδια της και στο φετινό συνέδριο προγραμματιστών της, ο CEO της εταιρίας, Richard Yu, ανακοίνωσε πως το Harmony OS θα έρθει τελικά στα smartphones, με μία beta SDK μέχρι τα τέλη του 2020 και με ένα τηλέφωνο με Harmony OS να κυκλοφορεί περίπου τον Οκτώβριο του 2021.

Με τη δεύτερη έκδοση του Harmony OS που ανακοινώθηκε σήμερα, η Huawei ελπίζει να κάνει πράξη την υπόσχεσή της για ένα Harmony OS ανοιχτού κώδικα, δίνοντας δημόσια πρόσβαση σε SDK πακέτα, emulators και IDE εργαλεία.

Ξεκινώντας από τις 10 Σεπτεμβρίου, το HarmonyOS είναι ανοιχτό σε 128KB-128MB IoT συσκευές, όπως smart TVs, wearables, αυτοκίνητα και άλλα. Τον Απρίλιο του 2021, θα το διαθέσουμε σε 128MB-4GB συσκευές και τον Οκτώβριο του 2021, το HarmonyOS θα είναι διαθέσιμο για συσκευές πάνω από 4GB.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το link.