Η Vivo δοκιμάζει ένα τηλέφωνο που αλλάζει χρώματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Χάρη στην ηλεκτροχρωμική πλάτη του
05 Σεπτεμβρίου 2020 09:56
Η Vivo δοκιμάζει ένα τηλέφωνο που αλλάζει χρώματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα smartphones προσφέρονται σε αρκετά χρώματα, στο μέλλον ίσως να έχουμε όμως μόνο ένα χρώμα, τον αποχρωματισμό. Σε αυτό τουλάχιστον φαίνεται να στοιχηματίζει η Vivo, η οποία ανέβασε ένα νέο video αποκαλύπτοντας ένα smartphone με γυάλινη πλάτη η οποία αλλάζει χρώμα με το πάτημα ενός κουμπιού. Προσέξτε, δεν πρόκειται απλά για ένα ιριδίζον χρώμα το οποίο αλλάζει ανάλογα με τη γωνία που το κοιτάτε, αλλά αλλάζει πραγματικά χρώμα κατά παραγγελία.

Αυτό το καταφέρνει χάρη στο ηλεκτροχρωμικό γυαλί το οποίο χρησιμοποιεί ηλεκτρικά στοιχεία για να αλλάξει το χρώμα του βάσει του ρεύματος που το διαπερνά. Η τεχνολογία δεν είναι νέα και την έχουμε δει σε παράθυρα και φεγγίτες, ενώ παλαιότερα και η OnePlus είχε επιδείξει ένα παρόμοιο concept όπου με την τεχνολογία αυτή έκρυβε τις κάμερες του smartphone.

Ωστόσο η τεχνολογία της Vivo είναι πιο εκλεπτυσμένη, επιτρέποντας στο τηλέφωνο να αλλάξει χρώμα άμεσα. Ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα φέρει αυτήν την τεχνολογία στο εμπόριο, αφού το μόνο που επιβεβαίωσε είναι πως πρόκειται για νέο τηλέφωνο, χωρίς όνομα ή ημερομηνία κυκλοφορίας.

Tags: