Το Word θα προσφέρει απομαγνητοφώνηση για να σας γλιτώσει χρόνο

Μαζί με άλλες φωνητικές εντολές
27 Αυγούστου 2020 10:49
Το Word θα προσφέρει απομαγνητοφώνηση για να σας γλιτώσει χρόνο

Είτε είστε δημοσιογράφος που παίρνει συνεντεύξεις, είτε ερευνητής που καταγράφετε τις συναντήσεις σας, είτε επιχειρηματίας που κρατάτε σημειώσεις από τις συζητήσεις σας, σίγουρα θέλετε να επικεντρώνεστε στο συνομιλητή σας χωρίς να παίρνετε σημειώσεις, ξοδεύοντας έπειτα ώρες για τη μεταφορά τους. Αυτό ακριβώς θέλει να προσφέρει μία νέα αναβάθμιση του Word η οποία θα φέρει δυνατότητα απομαγνητοφώνησης.

Έτσι, μία συνέντευξη που έχετε ηχογραφήσει θα μετατραπεί σε κείμενο σε δευτερόλεπτα, ενώ θα υπάρχουν ακόμα και timestamps για να εντοπίσετε συγκεκριμένα κομμάτια.

Μάλιστα το νέο χαρακτηριστικό της Microsoft θα είναι αρκετά έξυπνο για να ξεχωρίσει πότε μιλάνε διαφορετικοί άνθρωποι και να χωρίσει τις απομαγνητοφωνήσεις ανάλογα. Βέβαια υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, όπως η μέγιστη διάρκεια των 5 ωρών καταγραφών το μήνα ή 200MB για κάθε upload. Προς το παρόν υποστηρίζονται μόνο τα Αγγλικά αλλά υποστήριξη για άλλες γλώσσες θα έρθει σύντομα.

Επιπλέον, η φωνητική υπαγόρευση κειμένου εμπλουτίζεται με φωνητικές εντολές για επεξεργασία, προσθήκη, αφαίρεση και μορφή κειμένου. Εντολές όπως, “bold last sentence”, “percent sign” και “dot dot dot” θα κάνουν πιο εύκολη την υπαγόρευση.