Ο CEO του TikTok παραιτήθηκε

Μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του
27 Αυγούστου 2020 10:22
Ο CEO του TikTok παραιτήθηκε

Το Μάιο έγινε η μεγάλη “μεταγραφή” σε επίπεδο στελεχών και ο Kevin Mayer της Disney – ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το launch του Disney Plus – έγινε ο νέος CEO του TikTok. Ωστόσο οι πολιτικές αναταραχές με το ban της υπηρεσίας από τον Donald Trump, φαίνεται πως δεν άφησαν πολλά περιθώρια στον Mayer και με εσωτερική επιστολή ενημέρωσε τους υπαλλήλους του TikTok πως παραιτείται.

Στην επιστολή ο Mayer αναφέρει πόσο ενθουσιασμένος ήταν όταν ανέλαβε την εταιρία, αλλά το πολιτικό περιβάλλον έχει αλλάξει και χρειάζονται δομικές αλλαγές.

Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το πολιτικό περιβάλλον έχει αλλάξει άρδην, σκέφτηκα πολύ ποιες δομικές εταιρικές αλλαγές θα χρειαστούν και τι θα σημαίνει αυτό για τον παγκόσμιο ρόλο τον οποίο ανέλαβα. Με αυτό στο μυαλό μου και καθώς αναμένεται να φτάσουμε σε μία λύση πολύ σύντομα, με βαριά καρδιά σας ανακοινώνω πως αποφάσισα να αφήσω την εταιρία.

Η αποχώρηση του Mayer λοιπόν λαμβάνει χώρα εν μέσω διαπραγματεύσεων εξαγοράς του TikTok με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την πορεία τους. Το TikTok με μία σύντομη ανακοίνωση στηρίζει την απόφαση του Mayer.

Καταλαβαίνουμε πως οι πολιτικές δυναμικές τους τελευταίους μήνες έχουν αλλάξει σημαντικά το τον αρχικό ρόλο του Kevin και σεβόμαστε πλήρως την απόφασή του. Τον ευχαριστούμε για το χρόνο του και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο.

Τα καθήκοντα του Mayer αναλαμβάνει προσωρινά η Γενική Διευθυντής του TikTok, Vanessa Pappas.

Tags: