Ο Zuckerberg ψιθύριζε στο αυτί του Trump για το TikTok 

Επισήμανε του φόβους του για τον Κινέζο ανταγωνιστή σε ιδιωτική συνάντηση

Ο Zuckerberg ψιθύριζε στο αυτί του Trump για το TikTok

Ρεπορτάζ της Wall Street Journal αποκαλύπτει πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Mark Zuckerberg στην Washington πέρυσι, ο CEO του Facebook τροφοδότησε τους φόβους του Donald Trump για το TikTok και τις κινεζικές εταιρίες γενικότερα. Κατά τη διάρκεια δείπνου τον Οκτώβριο στο Λευκό Οίκο, ο Zuckerberg προειδοποίησε τον Trump πως η άνοδος των κινεζικών internet εταιριών απειλεί την αμερικανική επιχειρηματικότητα και πως αυτό θα έπρεπε να είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης αντί για τους ελέγχους που υποβάλλει συνέχεια την εταιρία του.

Το TikTok αναφέρθηκε και ονομαστικά σε αρκετές συναντήσεις με γερουσιαστές, πριν ο γερουσιαστής Chuck Schumer ζητήσει από τις υπηρεσίες ασφαλείας έρευνα για το TikTok. Η κυβέρνηση ξεκίνησε μία έρευνα εθνικής ασφάλειας λίγο αργότερα και μέχρι την Άνοιξη, ο Trump απειλούσε το TikTok με καθολική απαγόρευση. Όπως σημειώνει και η WSJ, λίγες εταιρίες έχουν να κερδίσουν τόσα πολλά από μία απαγόρευση του TikTok όσο το Facebook και τονίζει πως ο Zuckerberg έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις ανησυχίες των πολιτικών για το TikTok και τους Κινέζους ιδιοκτήτες του.

Σε κάθε περίπτωση, ο Λευκός Οίκος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως ο Donald Trump δεν επηρεάστηκε στο ελάχιστο από τον Zuckerberg.

Πάντα με εκπλήσσει πως ξεπετάγονται αυτές οι ιστορίες, αλλά αυτή για μένα έχει μηδενική αξιοπιστία επειδή ξέρω πως ο Zuckerberg δεν είχε καμία σχέση με ό,τι έγινε στο Λευκό Οίκο. – Peter Navarro, σύμβουλος του Λευκού Οίκου

Αναμενόμενα το TikTok προχώρησε με τη μήνυση εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης, ισχυριζόμενο πως η απόφαση του Trump της 6ης Αυγούστου πάρθηκε χωρίς στοιχεία που να δικαιολογούν τέτοια πράξη και χωρίς πρότερη ειδοποίηση.

1 σχολιο(α)