Απόφαση δικαστηρίου προστατεύει την Unreal Engine, αλλά όχι το Fortnite

Προσωρινό μπλοκάρισμα στην Apple
25 Αυγούστου 2020 10:18
Απόφαση δικαστηρίου προστατεύει την Unreal Engine, αλλά όχι το Fortnite

Η Epic Games κέρδισε τον πρώτο γύρο των δικαστικών διαμαχών της με την Apple, αφού η δικαστής Yvonne Gonzalez Rogers απαγορεύει στην Apple να τερματίσει τον developer λογαριασμό της Epic Games ή να περιορίσει τη χρήση της Unreal Engine από άλλους developers στις πλατφόρμες της. Ωστόσο αυτή ήταν μία πύρρειος νίκη για την Epic, αφού η δικαστής αποφάσισε πως η Apple δεν είναι αναγκασμένη να φέρει πίσω στο App Store το Fortnite.

Το δικαστήριο αποφάσισε πως σχετικά με το αίτημα της Epic Games για τα παιχνίδια της, συμπεριλαμβανομένου του Fortnite, η Epic δεν απέδειξε μη αναστρέψιμη βλάβη. Η τωρινή κατάσταση προέρχεται από δικιά της ευθύνη. Αυτή έκανε μία στρατηγική επιλογή να παραβιάσει τις συμφωνίες της με την Apple.

Ωστόσο η δικαστής θέλοντας να διατηρήσει το status quo, απαγόρεψε στην Apple να αποκλείσει την πρόσβαση στην Unreal Engine – τουλάχιστον για τώρα – κατηγορώντας την πως επέλεξε να αντιδράσει υπερβολικά, επηρεάζοντας τόσο τους third-party developers όσο και τη φήμη της Epic.

Η Epic Games και η Apple έχουν την ελευθερία να έχουν δικαστικές διαμάχες μεταξύ τους, αλλά η διαφωνία τους δε θα πρέπει να δημιουργεί χάος στους παρευρισκόμενους.

Η απόφαση αυτή έχει τους περιορισμούς της καθώς σκοπό έχει να διατηρήσει μία βιώσιμη κατάσταση για τις δύο εταιρίες όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ τους. Οι δύο πλευρές θα καταθέσουν τα επιχειρήματά τους τις επόμενες εβδομάδες και μία τελική ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 28 Σεπτεμβρίου.