Bug στο Lightroom διέγραψε φωτογραφίες και presets από χρήστες

Η Adobe λέει πως δεν είναι ανακτήσιμα
21 Αυγούστου 2020 10:48
Bug στο Lightroom διέγραψε φωτογραφίες και presets από χρήστες

Το backup των αρχείων σας είναι πάντα καλή ιδέα και μία ακόμα καλύτερη είναι το backup των backup σας, σε περίπτωση που το αρχικό backup χαθεί, χαλάσει ή διαγραφεί. Δυστυχώς όμως για τους χρήστες του Adobe Lightroom σε iPhone και iPad, ένα bug της τελευταίας αναβάθμισης της εφαρμογής, είναι υπεύθυνο για τη διαγραφή όλων των φωτογραφιών και των presets των χρηστών, που δεν ήταν ήδη αποθηκευμένα στο σύννεφο.

Το πρόβλημα ήρθε στην επιφάνεια πριν δυο μέρες στα φόρουμ του Photoshop για την έκδοση 5.4 και αμέσως πήρε “φωτιά” το Reddit. Χρήστες έχασαν φωτογραφίες και projects έως και δύο ετών.

Μίλησα με την εξυπηρέτηση πελατών για 4 και πλέον ώρες μέσα σε δύο μέρες και πριν ένα λεπτό μου είπαν πως το πρόβλημα δεν έχει κάποιο fix και πως οι χαμένες φωτογραφίες δεν μπορούν να ανακτηθούν. Η Adobe είναι απίστευτη μερικές φορές. Το μόνο που πήρα ήταν ένα “λυπούμαστε πραγματικά” και τίποτα άλλο. Δύο χρόνια επεξεργασίας φωτογραφιών χάθηκαν εξαιτίας της και το μόνο που πήραμε ήταν ένα συγγνώμη.

Η Adobe, έκτοτε διόρθωσε το bug στην αναβάθμιση, όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτα για τα αρχεία που χάθηκαν.

Γνωρίζουμε πως κάποιοι πελάτες που αναβάθμισαν σε Lightroom 5.4.0 στο iPhone και στο iPad μπορεί να δουν φωτογραφίες και presets που δεν ήταν συγχρονισμένα με το Lightroom cloud να λείπουν. Μία νέα έκδοση του Lightroom mobile (5.4.1) για το iOS και το iPadOS έχει κυκλοφορήσει που αποτρέπει αυτό το θέμα να επηρεάσει επιπλέον πελάτες. Η εγκατάσταση της 5.4.1 έκδοσης δε θα ανακτήσει τις φωτογραφίες και τα presets που λείπουν για τους πελάτες που επηρεάστηκαν από το πρόβλημα της 5.4.0. Ξέρουμε πως κάποιοι πελάτες έχουν φωτογραφίες και presets που δεν είναι ανακτήσιμα. Λυπούμαστε ειλικρινά για αυτούς τους πελάτες που επηρεάστηκαν από αυτό το θέμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το Adobe forum.

Tags: