Άλλη μία εκτόξευση Starlink δορυφόρων με ανάκτηση πυραύλου και αεροδυναμικού καλύμματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκτη χρήση για τον Falcon 9
19 Αυγούστου 2020 10:00
Άλλη μία εκτόξευση Starlink δορυφόρων με ανάκτηση πυραύλου και αεροδυναμικού καλύμματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Η SpaceX πραγματοποίησε άλλη μία επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου Falcon 9, θέτοντας ακόμα 58 Starlink δορυφόρους και 3 SkySat δορυφόρους σε τροχιά. Οι SkySat δορυφόροι της Planet αναπτύχθηκαν 12 λεπτά μετά την εκτόξευση και μισή ώρα μετά από αυτούς ακολούθησαν και οι Starlink. Η SpaceX διαθέτει περίπου 600 δορυφόρους πλέον σε τροχιά και έχει ξεκινήσει ήδη το beta-testing των συστημάτων του Starlink με ένα μικρό αριθμό χρηστών στην επαρχία της Washington.

Ο Falcon 9 πύραυλος επέστρεψε και προσνηώθηκε επιτυχώς στην αυτόνομη φορηγίδα Of Course I Still Love You, σπάζοντας ρεκόρ όντας ο πρώτος πύραυλος που συμπληρώνει σώος έξι αποστολές, ενώ η SpaceX εξερευνά την πιθανότητα να το χρησιμοποιήσει και για έβδομη φορά.

Τα δύο μισά του αεροδυναμικού καλύμματος επέστρεψαν στη Γη αλλά μόνο το ένα κατέληξε στα δίχτυα του σκάφους ανάκτησης, ενώ το άλλο που έπεσε στον ωκεανό, θα ανακτηθεί και θα επισκευαστεί. Συγκεκριμένα, το σκάφος Ms. Tree έπιασε το κάλυμμα, ενώ ήταν η πρώτη φορά που ο αυτόματος πιλότος της SpaceX ανέλαβε το χειρισμό σε τοπικό επίπεδο τόσο του ελέγχου του αλεξίπτωτου, όσο και του ελέγχου του πλοίου.