Η Huawei πατένταρε τεχνολογία δακτυλικών αποτυπωμάτων σε όλη την οθόνη

Και περιέγραψε πώς θα λειτουργεί
13 Αυγούστου 2020 09:38
Η Huawei πατένταρε τεχνολογία δακτυλικών αποτυπωμάτων σε όλη την οθόνη

Η τεχνολογία αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια και πλέον όλο και περισσότερα τηλέφωνα διαθέτουν τον αισθητήρα κρυμμένο κάτω από την οθόνη. Αυτό απαιτεί φυσικά να τοποθετήσετε το δάχτυλό σας στη σωστή θέση για να λειτουργήσει. Η Huawei θέλει να κάνει το επόμενο βήμα, όπου δε θα έχει σημασία πού ακριβώς θα τοποθετήσετε το δάχτυλο στην οθόνη για να ξεκλειδώσει.

Κατέθεσε λοιπόν μία πατέντα σε έξι αγορές (Κίνα, Ευρώπη, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κορέα και Ινδία), για έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ο οποίος καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη. Η Huawei τονίζει επίσης πως ο χρήστης θα μπορεί να επιλέγει και μία συγκεκριμένη περιοχή της οθόνης για να ενεργοποιήσει το αποτύπωμα, βελτιώνοντας την κατανάλωση της μπαταρίας.

Η λογική αυτή μπορεί να αλλάξει τη χρήση της οθόνης κλειδώματος όπως την ξέρουμε. Θα μπορεί κανείς πλέον να ανοίγει κλειδωμένες εφαρμογές απευθείας από τις ειδοποιήσεις. Για παράδειγμα, πατώντας την ειδοποίηση του SMS το κινητό θα ξεκλειδώνει και θα σας ανοίγει το μήνυμα με μία κίνηση. Επίσης, επιλέγοντας το εικονίδιο της τράπεζάς σας, δε θα χρειαστεί να τοποθετήσετε ξανά το δακτυλικό σας αποτύπωμα αφού θα έχει αναγνωριστεί από το πρώτο άγγιγμα.

Να θυμίσουμε πως και το Vivo Apex 2019 concept τηλέφωνο είχε παρουσιαστεί με αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος σε όλη την οθόνη και τώρα με την Huawei φαίνεται πως αυτός είναι τελικά ο δρόμος για τη βελτίωση της βιομετρικής πιστοποίησης.