Η Mozilla προχωρά σε απολύσεις καθώς ψάχνει νέους τρόπους να παράγει κέρδος

“Χρειάστηκε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις”
12 Αυγούστου 2020 11:02
Η Mozilla προχωρά σε απολύσεις καθώς ψάχνει νέους τρόπους να παράγει κέρδος

Η Mozilla σκοπεύει να απολύσει 250 υπαλλήλους της, φέρνοντας το συνολικό αριθμό των υπαλλήλων της σε όλο τον κόσμο στους 750. Σύμφωνα με την εταιρία, αυτός είναι ο μόνος τρόπος να γίνει η αναδιοργάνωση της Mozilla με σκοπό να γίνει κερδοφόρα. Τον Ιανουάριο είχαν προηγηθεί ακόμα 70 απολύσεις.

Η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε σημαντικά τα έσοδά μας. Ως αποτέλεσμα, η προ-COVID στρατηγική μας δε λειτουργούσε πλέον. – Mitchell Baker, CEO

Πέρα από τις απολύσεις, η Mozilla θα επικεντρωθεί σε νέους τρόπους παραγωγής κέρδους. Έως τώρα τα κύρια έσοδά της προέρχονται από εταιρίες που πληρώνουν για να έχουν τον Firefox ως τον default browser. Ένα μικρό κομμάτι των εσόδων προέρχεται από royalties, συνδρομές και διαφήμιση.

Η Baker θέλει η Mozilla να επικεντρωθεί σε προϊόντα όπως το Pocket, η VPN υπηρεσία της, τα VR chatroom Hubs και νέα εργαλεία ασφάλειας και ιδιωτικότητας.

Για να δημιουργήσουμε τα νέα προϊόντα που χρειαζόμαστε για να αλλάξουμε το μέλλον, πρέπει να πράξουμε διαφορετικά, συμπεριλαμβανομένου του να μεταβάλλουμε τη διάθεση πόρων για αυτόν το σκοπό. Κάνουμε μία σημαντική επένδυση για να χρηματοδοτήσουμε την καινοτομία. Για να το κάνουμε αυτό υπεύθυνα, χρειάστηκε επίσης να πάρουμε μερικές δύσκολες αποφάσεις οι οποίες κατέληξαν στην κατάργηση ρόλων εντός της Mozilla, που ανακοινώσαμε εσωτερικά σήμερα. – Mitchel Baker, CEO