Η UWB τεχνολογία της Samsung θα κάνει το τηλέφωνό σας ψηφιακό κλειδί

Πολλές οι εφαρμογές στην καθημερινότητα
08 Αυγούστου 2020 09:47
Η UWB τεχνολογία της Samsung θα κάνει το τηλέφωνό σας ψηφιακό κλειδί

Το Galaxy Note 20 Ultra είναι το πρώτο τηλέφωνο της Samsung που έρχεται εξοπλισμένο με τεχνολογία UWB, την οποία είδαμε για πρώτη φορά στο iPhone 11 της Apple. Πρόκειται για ultra wideband τεχνολογία η οποία χρησιμοποιεί υψηλής συχνότητας (έως 8.250MHz) μικρά μήκη κύματος με πολύ μικρή κατανάλωση ενέργειας και οι χρήσεις της είναι αρκετές.

Προς το παρόν, με την UWB μπορείτε να μοιραστείτε αρχεία με κοντινές συσκευές που διαθέτουν επίσης UWB chip, όπως με το Nearby Share της Google. Έτσι, μπορείτε να μοιραστείτε εύκολα αρχεία με την ταχύτερη διαθέσιμη μέθοδο, απλά στρέφοντας το τηλέφωνο προς την κατεύθυνση που βρίσκεται η συσκευή που θα τα λάβει.

Ωστόσο οι δυνατότητες δε σταματούν εκεί. Μελλοντικά, θα μπορείτε να βρίσκετε αντικείμενα με ακρίβεια, χρησιμοποιώντας AR τεχνολογία, ενώ θα μπορείτε ακόμα και να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας ως ψηφιακό κλειδί. Για παράδειγμα, θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε την έξυπνη κλειδαριά του σπιτιού σας. Θα μπορούσε ακόμα να χρησιμοποιηθεί ως τρόπος εντοπισμού σε κλειστούς χώρους, όπως σε ένα εμπορικό κέντρο ή ένα αεροδρόμιο. Μπορεί η χρήση του να είναι περιορισμένη τώρα με το Nearby Share, οι εταιρίες όμως μόλις τώρα έχουν αρχίσει να σκέφτονται πιθανές εφαρμογές της UWB τεχνολογίας.