Η ταχεία φόρτιση της Oppo εξαντλεί πιο γρήγορα την μπαταρία

Τι έδειξε δοκιμή Ιταλών;
01 Αυγούστου 2020 09:00
Η ταχεία φόρτιση της Oppo εξαντλεί πιο γρήγορα την μπαταρία

Η ταχεία φόρτιση είναι μονόδρομος πλέον για όλες τις εταιρίες. Η Qualcomm ανακοίνωσε την Quick Charge 5.0 τεχνολογία, ενώ πολλές ακόμα αναπτύσσουν δικές τους αυξάνοντας τα Watt φόρτισης. Πριν δύο βδομάδες μάλιστα, η Oppo ανακοίνωσε και επίσημα τη δική της τεχνολογία των 125W ενσύρματης και 65W ασύρματης φόρτισης.

Και ενώ θεωρητικά όλα ακούγονται καλά, η ταχεία φόρτιση μπορεί να έχει επιπτώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Μία ομάδα Ιταλών ερευνητών δοκίμασαν την τεχνολογία της Oppo και διαπίστωσαν πως μετά από 255 κύκλους φόρτισης στα 65W, η χωρητικότητα της μπαταρίας είχε πέσει στο 85%.

Οι μετρήσεις έρχονται σε αντίθεση με τα λεγόμενα της Oppo, η οποία υποστηρίζει πως χρειάζονται 800 κύκλοι φόρτισης για να φτάσει στο 80% της χωρητικότητάς της η μπαταρία. Υποθέτοντας πως ο χρήστης κάνει μόνο μία φόρτιση την ημέρα, θα χρειαζόταν πάνω από 2 χρόνια για να φτάσει στο 80%. Αν όμως ο αριθμός των 255 κύκλων είναι ακριβής, αυτό σημαίνει πως ο χρήστης θα χάσει το 15% της χωρητικότητάς του σε λιγότερο από ένα χρόνο. Και θεωρητικά, η εξάντληση της μπαταρίας στα 125W θα είναι ακόμα χειρότερη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο στα Ιταλικά.