Η OPPO παρουσίασε και επίσημα τεχνολογία φόρτισης 125W

Υπόσχεται πως είναι ασφαλής και δε φθείρει γρήγορα την μπαταρία
16 Ιουλίου 2020 13:23
Η OPPO παρουσίασε και επίσημα τεχνολογία φόρτισης 125W

Μετά το tease των προηγούμενων ημερών, η OPPO παρουσίασε και επίσημα τη νέα τεχνολογία φόρτισης με 125W (20V/6.25A), η οποία φορτίζει μία μπαταρία των 4.000mAh από το 0 στο 41% μέσα σε 5 λεπτά και από το 0 στο 100% μέσα σε 20 λεπτά.

Παρά την αύξηση στην ισχύ της φόρτισης όμως, η OPPO υπόσχεται πως με τα νέα διπλά 6C κελιά στην μπαταρία της, θα διατηρείται το 80% της χωρητικότητας μετά από 800 κύκλους φόρτισης, χάρη στην αναβαθμισμένη αρχιτεκτονική της και τους βελτιστοποιημένους αλγόριθμους. Στον τομέα της ασφάλειας, η φόρτιση σχεδιάστηκε ώστε να διατηρεί τη θερμοκρασία του τηλεφώνου κάτω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ η θερμοκρασία παρακολουθείται από 13 συνολικά αισθητήρες.

Μαζί με την ενσύρματη τεχνολογία φόρτισης 125W, η OPPO παρουσίασε και την ασύρματη φόρτιση AirVOOC των 65W. Με αυτήν, το τηλέφωνο φορτίζει σε μόλις 30 λεπτά. Αυτό το επιτυγχάνει με δύο παράλληλα πηνία, τα οποία αν το τηλέφωνο τοποθετηθεί κάθετα, φορτίζουν ταυτόχρονα τη συσκευή επιτυγχάνοντας 65W, ενώ είναι και συμβατό με Qi τεχνολογία.

Και εδώ η θερμοκρασία κρατιέται κάτω από τους 40 βαθμούς Κελσίου με σύστημα ψύξης ημιπυκνωτών που ρυθμίζουν το φαινόμενο Peltier κάτω από τα πηνία, κάτι το οποίο είναι πιο αποτελεσματικό από έναν ανεμιστήρα. Ο ανεμιστήρας υπάρχει στη βάση του φορτιστή για να απορροφά τον αέρα από την πλάτη του, καθώς και για να ψύχει τα κυκλώματα στη βάση.

Η OPPO δε σταμάτησε εκεί και ανακοίνωσε και το νέο mini SuperVOOC φορτιστή των 50W, ο οποίος αποτελεί μία προσπάθεια της εταιρίας να ελαχιστοποιήσει το μέγεθος των φορτιστών της. Μπορεί να φορτίσει μία μπαταρία των 4.000mAh σε 42 λεπτά.

Τέλος, με την ίδια λογική, παρουσίασε το mini flash charger των 110W, ο οποίος έχει το ίδιο μέγεθος με έναν τυπικό φορτιστή των 18W. Φορτίζει μία μπαταρία των 4.000mAh σε 20 λεπτά, αλλά είναι πιο αργός στον αρχικό ρυθμό φόρτισης από το φορτιστή των 125W.

Η εταιρία δεν αποκάλυψε πότε θα έρθουν οι νέες τεχνολογίες στην αγορά, αλλά το πιθανότερο είναι να δούμε μία ανακοίνωση τον επόμενο μήνα.