Hackers χτύπησαν το Twitter των Apple, Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos και άλλων

Πρωτοφανής παραβίαση, το Twitter μπλόκαρε τη δυνατότητα tweet από verified λογαριασμούς
16 Ιουλίου 2020 09:46
Hackers χτύπησαν το Twitter των Apple, Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos και άλλων

Μία πρωτοφανής παραβίαση Twitter λογαριασμών επιφανών προσώπων και εταιριών, έλαβε χώρα χτες το βράδυ. Θύματα οι Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos, Barack Obama, Joe Biden, Michael Bloomberg, Kanye West, Wiz Khalifa, Mr. Beast, Warren Buffett, Floyd Mayweather, αλλά και η Apple με συνολικούς ακολούθους πάνω από 250 εκατομμύρια. Το συντονισμένο hacking οδήγησε σε ένα post σε κάθε λογαριασμό, το οποίο πρακτικά ζητούσε από τους followers να καταθέσουν ένα ποσό σε Bitcoin λογαριασμό, υποσχόμενοι πως θα το επιστρέψουν εις διπλούν επειδή νιώθουν γενναιόδωροι και θέλουν να προσφέρουν στην κοινότητα.

Η αντίδραση του Twitter ήταν άμεση και μέσα σε λίγα λεπτά μπλόκαρε τη δυνατότητα tweet από κάθε verified λογαριασμό στην πλατφόρμα του για κάποια ώρα, ενώ κλείδωσε και όλους τους παραβιασμένους λογαριασμούς. Ένα μέτρο που δεν έχει λάβει ποτέ ξανά σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του. Παρόλα αυτά, όπως δείχνουν τα αρχεία των συναλλαγών, οι hackers έβγαλαν πάνω από $100.000 σε λίγα λεπτά.

Μετά από έρευνα, το Twitter αποκάλυψε πως για το hack χρησιμοποιήθηκαν εσωτερικά εργαλεία εργαζομένων του Twitter. Το σχέδιο φαίνεται πως ήταν καλά οργανωμένο και σε λειτουργία εδώ και καιρό, αφού εντοπίστηκε επίθεση social engineering σε υπαλλήλους του Twitter που διέθεταν αυτά τα εργαλεία.

Το Motherboard ισχυρίζεται πως μίλησε με δύο από αυτούς τους hackers και αποκαλύπτει πως οι επιτήδιοι πλήρωσαν έναν υπάλληλο του Twitter για να αλλάξει τις email διευθύνσεις των επιφανών λογαριασμών μέσω αυτών των εργαλείων, ώστε να αποκτήσουν οι ίδιοι πρόσβαση.

Ο CEO του Twitter, Jack Dorsey, αποκάλεσε δύσκολη τη μέρα και ζήτησε συγγνώμη από τους χρήστες.