Το Twitch επαναφέρει το λογαριασμό του Donald Trump μετά από προσωρινό ban

Λόγω ρητορικής μίσους
14 Ιουλίου 2020 11:44
Το Twitch επαναφέρει το λογαριασμό του Donald Trump μετά από προσωρινό ban

Δύο εβδομάδες διήρκησε το ban του Donald Trump από το Twitch για ρητορική μίσους και η πλατφόρμα επανέφερε το λογαριασμό του Αμερικανού Προέδρου. Το ban αφορούσε μία ομιλία του Trump στην Tulsa των ΗΠΑ στα τέλη Ιουνίου, όπου αναφέρθηκε στους Μεξικανούς μετανάστες. Το Twitch παράθεσε το μέρος της ομιλίας στο οποίο ο Trump ισχυρίστηκε πως το Μεξικό δε στέλνει “τους καλύτερούς του” στις ΗΠΑ, κατηγορώντας το πως έρχονται κατά πλειοψηφία εγκληματίες και βιαστές.

Το περιεχόμενο μίσους δε θα επιτραπεί στο Twitch. Τηρώντας τη γραμμή των πολιτικών μας, το κανάλι του Προέδρου Trump έλαβε προσωρινή αναστολή από το Twitch, για σχόλια που έκανε στο stream και το συγκεκριμένο προσβλητικό υλικό έχει αφαιρεθεί.

Φαίνεται πως το Twitch θέλει να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα social media δείχνοντας ένα πολύ αυστηρό πρόσωπο ανεξαρτήτως της θέσης του χρήστη.

Όπως όλοι οι υπόλοιποι, οι πολιτικοί στο Twitch πρέπει να υπακούν στα Terms of Service και στα Community Guidelines. Δεν κάνουμε εξαιρέσεις για πολιτικό ή άξιο αναφοράς περιεχόμενο και θα λάβουμε δράση για περιεχόμενο το οποίο αναφέρεται από χρήστες και παραβιάζει τους κανόνες μας.