Η Google επενδύει $10 δισεκατομμύρια στην Ινδία

Για την ψηφιακή της ανάπτυξη
14 Ιουλίου 2020 09:50
Η Google επενδύει $10 δισεκατομμύρια στην Ινδία

Ο CEO της Google, Sundar Pichai, αποκάλυψε πως η Google θα επενδύσει στην Ινδία το ποσό των $10 δισεκατομμυρίων μέσα στα επόμενα πέντε με εφτά χρόνια. Μέσα από το Google for India Digitization Fund, η εταιρία θα διαθέσει χρήματα για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας, η οποία θα διακριθεί σε τέσσερις κατηγορίες.

Η πρώτη θα  είναι υπηρεσίες μετάφρασης, μιας και η Ινδία διαθέτει 22 επίσημες γλώσσες μαζί με τα Αγγλικά. Έπειτα, θα διατεθούν κεφάλαια σε επιχειρήσεις για να έρθουν στον ψηφιακό κόσμο. Τρίτη κατηγορία θα είναι η προσαρμογή προϊόντων για να ταιριάζουν με τις ανάγκες της ινδικής αγοράς και τέλος χρήματα θα διατεθούν στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για το “κοινωνικό καλό” σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η γεωργία.

Η Ινδία και ο τεράστιος πληθυσμός της φαίνεται πως είναι το μήλον της έριδος για τις τεχνολογικές εταιρίες, οι οποίες θέλουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από αυτήν την αγορά. Το Facebook επένδυσε $6 δισεκατομμύρια στο μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας της χώρας, η Apple ανοίγει το πρώτο της κατάστημα εκεί το 2021 και η Samsung προσφέρει ψηφιακή τεχνική υποστήριξη εγχώρια. Σημειώστε πως σύμφωνα με το World Economic Forum, η Ινδία διαθέτει όλα τα φόντα για να γίνει “η επόμενη Silicon Valley”.