Apple: Μην κλείνετε το MacBook σας όταν έχετε κάλυμμα στην κάμερά του

Νέα οδηγία από την Apple
12 Ιουλίου 2020 09:32
Apple: Μην κλείνετε το MacBook σας όταν έχετε κάλυμμα στην κάμερά του

Ένα κάλυμμα στην κάμερα του laptop σίγουρα κάνει πολλούς να αισθάνονται πιο ασφαλείς για την ιδιωτικότητά τους και αυτά τα πλαστικά συρόμενα καλύμματα έχουν κατακλύσει την αγορά. Ωστόσο η Apple εξέδωσε οδηγία κατά αυτής της πρακτικής στο support page της. Σύμφωνα με την Apple, αν χρησιμοποιείτε κάλυμμα κάμερας και κλείσετε το MacBook σας, αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην οθόνη επειδή “το κενό μεταξύ της οθόνης και του πληκτρολογίου είναι σχεδιασμένο για ελάχιστη αντοχή”. Επιπλέον, καλύπτοντας την κάμερα, μπορεί να δημιουργήσετε πρόβλημα στη λειτουργία τους αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος, κάνοντας χαρακτηριστικά όπως η αυτόματη φωτεινότητα ή το True Tone να δυσλειτουργήσουν.

Τι γίνεται όμως όσον αφορά την ιδιωτικότητα και ασφάλεια του χρήστη; Η Apple λέει πως οι πελάτες της μπορούν να εμπιστευτούν την πράσινη LED ένδειξη δίπλα από την κάμερα των MacBooks, η οποία αποκαλύπτει πότε η κάμερα είναι ενεργή.

Η FaceTime HD κάμερα που υπάρχει στο Mac σας είναι σχεδιασμένη για την ιδιωτικότητά σας και χρησιμοποιεί μία φωτεινή ένδειξη η οποία είναι πράσινη όταν η κάμερα είναι ενεργή. Οπότε ξέρετε πάντα πότε η κάμερα είναι ανοιχτή. Η κάμερα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί χωρίς να ανάψει η φωτεινή ένδειξη. Έτσι μπορείτε να ξέρετε πότε ενεργοποιείται.

Η Apple αναγνωρίζει επίσης πως μερικοί είναι υποχρεωμένοι από τους εργοδότες τους να χρησιμοποιούν κάλυμμα κάμερας και για αυτούς λέει πως πρέπει πάντα να αφαιρούν το κάλυμμα πριν να κλείσουν το laptop.

Για αυτούς που χρησιμοποιούν απλά ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας πάνω στην κάμερα, η Apple προειδοποιεί πως δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τίποτα που είναι πιο παχύ από ένα κομμάτι χαρτί εκτυπωτή (0.1mm) και αποτρέπει το χρήστη από χρήση οποιουδήποτε καλύμματος που αφήνει κολλώδη ουσία στην κάμερα.