Το TikTok αφαίρεσε 49 εκατομμύρια videos σε έξι μήνες

Για παραβίαση πολιτικής περιεχομένου
11 Ιουλίου 2020 09:48
Το TikTok αφαίρεσε 49 εκατομμύρια videos σε έξι μήνες

Το TikTok έχει εξελιχθεί ταχύτατα σε ένα από τα δημοφιλέστερα social media στον κόσμο, ξέρουμε όμως σχετικά λίγα για τους εσωτερικούς μηχανισμούς του. Τώρα χάρη σε μία εξαμηνιαία αναφορά που ήρθε στη δημοσιότητα, μάθαμε πως στο δεύτερο μισό του 2019, το TikTok κατέβασε πάνω από 49 εκατομμύρια videos τα οποία παραβίαζαν τις πολιτικές χρήσης του.

Συγκεκριμένα, περίπου το 1/4 των αφαιρέσεων αφορούσαν παραβιάσεις “ενήλικης γύμνιας και σεξουαλικών δραστηριοτήτων”, ενώ άλλα τόσα αφορούσαν videos με “απεικόνιση βλαβερών, επικίνδυνων ή παράνομων συμπεριφορών από ανηλίκους”. Όλως περιέργως τα video παρενόχλησης και ρητορικής μίσους αντιπροσώπευαν μόλις το 3% και 1% αντίστοιχα των videos που κατέβηκαν. Το μεγαλύτερο νούμερο των απαγορευμένων videos προήλθαν από την Ινδία με 16 εκατομμύρια, ενώ ακολούθησαν οι ΗΠΑ με 4.6 εκατομμύρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο τον τεράστιο αριθμό των videos που αφαιρέθηκαν, αυτά αντιπροσώπευαν μόλις το 1% όλων των videos που ανέβηκαν στο TikTok για εκείνο το εξάμηνο. Το TikTok επίσης ανέφερε πως δέχθηκε μόλις 1.300 αιτήσεις αφαίρεσης λόγω πνευματικών δικαιωμάτων και μόλις 45 αιτήματα αφαίρεσης από κυβερνήσεις, ενώ πολλές φορές δε συμμορφώθηκε με αυτές τις αιτήσεις. Μετά το σάλο που έχει προκληθεί τελευταία μάλιστα, έσπευσε να τονίσει πως δε δέχθηκε κανένα αίτημα αφαίρεσης ή αίτημα παράδοσης πληροφοριών χρήστη από την Κίνα.

Tags: