Νέα αναβάθμιση του Chrome θα είναι σωτήρια για την μπαταρία σας

Έως και 2 ώρες περισσότερη χρήση
09 Ιουλίου 2020 11:17
Νέα αναβάθμιση του Chrome θα είναι σωτήρια για την μπαταρία σας

Όπως αποκαλύπτει το TheWindowsClub, έρχονται αλλαγές στον Chrome οι οποίες υπόσχονται να βελτιώσουν δραματικά την μπαταρία σας. Συγκεκριμένα, υπεύθυνο είναι ένα πειραματικό χαρακτηριστικό που περιορίζει το χρονόμετρο αφύπνισης του JavaScript στις background ιστοσελίδες σε μόλις μία φορά το λεπτό.

Πρακτικά πρόκειται για το ίδιο χαρακτηριστικό που εφαρμόζει το Safari. Τι σημαίνει όμως αυτό για τους χρήστες; Όπως και με τα refresh των background εφαρμογών, μειώνοντας τον αριθμό των αφυπνίσεων του JavaScript στο background, ο Chrome χρησιμοποιεί λιγότερους πόρους, επεκτείνοντας τη διάρκεια της μπαταρίας.

Στις δοκιμές της Google, διαπιστώθηκε πως μπορεί ο χρήστης να εξοικονομήσει έως και 2 ώρες διάρκειας μπαταρίας με 36 background καρτέλες ανοιχτές. Φυσικά η διάρκεια εξαρτάται και από τις υπόλοιπες διεργασίες που εκτελείτε ταυτόχρονα.

Το χαρακτηριστικό βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική φάση, αλλά αν διαθέτετε τον Chrome 86 μπορείτε να το ενεργοποιήσετε πληκτρολογώντας στην address bar “chrome://flags”, αναζητήστε το Throttle Javascript Timers και ενεργοποιήστε το. Τέλος, επανεκκινήστε τον Chrome.