Μετά την Ινδία και οι ΗΠΑ σκέφτονται να απαγορεύσουν το TikTok

Επίσημες δηλώσεις από τον Υπουργό Εξωτερικών
08 Ιουλίου 2020 10:38
Μετά την Ινδία και οι ΗΠΑ σκέφτονται να απαγορεύσουν το TikTok

Η Ινδία πριν λίγες μέρες απαγόρεψε τη χρήση 59 κινεζικών εφαρμογών, μεταξύ των οποίων και το TikTok, θεωρώντας τες απειλή για την εθνική ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των πολιτών της. Τώρα, την ίδια γραμμή φαίνεται πως θέλουν να ακολουθήσουν και οι ΗΠΑ.

Μιλώντας στο Fox news, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, αποκάλυψε πως η αμερικανική κυβέρνηση σκέφτεται την απαγόρευση του TikTok, ως μέρος των σχεδίων της για γενικότερο ban σε εφαρμογές που δημιουργούνται από κινεζικές εταιρίες.

Πρέπει να ξέρετε πως το παίρνουμε πολύ σοβαρά αυτό. Σίγουρα το εξετάζουμε.

Από τη μεριά του το TikTok εμμένει στη θέση που είχε πάρει και με το ban της Ινδίας, ισχυριζόμενο πως δεν προσφέρει δεδομένα στις κινεζικές αρχές.

Το TikTok έχει στην κεφαλή του Αμερικάνο CEO, με εκατοντάδες υπαλλήλους και προϊσταμένους για ασφάλεια, ιδιωτικότητα, πολιτικές προϊόντων και δημοσίων σχέσεων εδώ στις ΗΠΑ. Δεν έχουμε άλλη υψηλότερη προτεραιότητα από το να προωθήσουμε μία ασφαλή εμπειρία για τους χρήστες μας. Δεν έχουμε προσφέρει ποτέ δεδομένα χρηστών στην κινεζική κυβέρνηση, ούτε θα το κάναμε αν μας το ζητούσαν.

Tags: