Εντυπωσιακό θέαμα από drones στη Νότια Κορέα (ΕΙΚΟΝΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ)

Υπενθυμίζει στους πολίτες τις αποστάσεις ασφαλείας και τις μάσκες
07 Ιουλίου 2020 10:18
Εντυπωσιακό θέαμα από drones στη Νότια Κορέα (ΕΙΚΟΝΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ)

Η Νότια Κορέα έχει ομολογουμένως αντιμετωπίσει πολύ αποτελεσματικά την έξαρση του νέου κορωνοϊού, μετρώντας μόλις 11.000 κρούσματα και 260 νεκρούς από τον Ιανουάριο. Φοβούμενοι όμως το δεύτερο κύμα, η κυβέρνηση οργάνωσε ένα εναέριο show με drones για να ευχαριστήσει τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας και ταυτόχρονα να υπενθυμίσει στους πολίτες της τα μέτρα που πρέπει να τηρούν.

Στο show που έλαβε χώρα δίπλα από τον ποταμό Han στην πρωτεύουσα Seoul, 300 drones κινήθηκαν αρμονικά για να σχηματίσουν φωτιζόμενα σχήματα και γράμματα στο νυχτερινό ουρανό για 10 λεπτά.

Το show ξεκίνησε με τα drones να σχηματίζουν στον ουρανό μάσκες, χέρια που πλένονται, άτομα που τηρούν τις αποστάσεις κλπ. Έπειτα προχώρησε για να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, ενώ στο τέλος τα drones σχημάτισαν τη χερσόνησο της Κορέας με το μήνυμα “Cheer up, Republic of Korea”.

Να σημειώσουμε πως καθώς το καλοκαίρι δυσκολεύει τη χρήση μάσκας λόγω ζέστης, έχουν σημειωθεί 840 περιστατικά όπου κλήθηκε η αστυνομία για μη χρήση μάσκας τον Ιούνιο, κυρίως σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το show, με την απογείωση των drones ειδικότερα να είναι πολύ εντυπωσιακή.