Ο νέος ασύρματος φορτιστής της Samsung αποστειρώνει το τηλέφωνό σας

Σκοτώνει το 99% των βακτηρίων
06 Ιουλίου 2020 10:00
Ο νέος ασύρματος φορτιστής της Samsung αποστειρώνει το τηλέφωνό σας

Τα κινητά μας είναι από τις πιο βρώμικες επιφάνειες που υπάρχουν στο σπίτι μας και σε ένα κόσμο όπου σαρώνει ο κορωνοϊός, όλο και περισσότερες εταιρίες γνωρίζουν άνθηση πουλώντας προϊόντα αποστείρωσης και καθαρισμού. Βλέποντας αυτό το trend, η Samsung αποφάσισε να κυκλοφορήσει ένα νέο ασύρματο φορτιστή, ο οποίος λειτουργεί και ως αποστειρωτής “σκοτώνοντας έως και το 99% των βακτηρίων μέσα σε 10 λεπτά”.

Το ITFIT UV Sterilizer όπως το ονομάζει, δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα λευκό κουτί που χωράει μέσα του ένα Galaxy S20 Ultra. Φυσικά δεν περιορίζεται στα τηλέφωνα της Samsung, μπορείτε να βάλετε μέσα ό,τι gadget επιθυμείτε για να απολυμανθεί. Εσείς συνδέετε το κουτί με USB-C στο ρεύμα και σε 10 λεπτά θα είναι καθαρό, ενώ συμβατές συσκευές θα φορτίζουν ασύρματα με τεχνολογία Qi των 10 Watt.

Οι UV αποστειρωτές δεν είναι κάτι νέο, αλλά έχουν δει τεράστια αύξηση στις πωλήσεις τους εξαιτίας της πανδημίας. Η Samsung αποφεύγει να δηλώσει στο site πως το προϊόν εξουδετερώνει τον SARS-CoV-2, αλλά μία πρόσφατη έρευνα δείχνει πως οι UVC λάμπες έχουν τη δυνατότητα να σκοτώσουν πάνω από το 99.9% των αερογενώς μεταδιδόμενων κορωνοϊών.

Προς το παρόν, πωλείται μόνο στην Ταϊλάνδη έναντι 1.590 μπατ (€45), χωρίς να υπάρχει ενημέρωση πότε θα κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές.