Το ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης Erica θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία $70 εκατομμυρίων

Δημιουργήθηκε αποκλειστικά για αυτό το ρόλο
27 Ιουνίου 2020 11:03
Το ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης Erica θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία $70 εκατομμυρίων

Τα ρομπότ αντικαθιστούν τους ανθρώπους συνήθως σε χειρωνακτικές επαναλαμβανόμενες εργασίες και θεωρείται σαφώς πιο δύσκολο να τους αντικαταστήσουν σε δημιουργικές εργασίες. Ή μήπως όχι;

Στο Hollywood έχουν αντίθετη άποψη και αποφάσισαν να δώσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας ταινίας σε ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης. Η ταινία επιστημονικής φαντασίας με το λιτό όνομα “b”, θα χρηματοδοτηθεί με $70 εκατομμύρια από τις Bondit Capital Media, Happy Moon Production και Ten Ten Global Media.

To ρομπότ, ονόματι Erica, δημιουργήθηκε από τους Ιάπωνες επιστήμονες Hiroshi Ishiguro και Kohei Ogawa, οι οποίοι έμαθαν στο ρομπότ πώς να υποκρίνεται, εφαρμόζοντας τις αρχές της υποκριτικής στην AI της.

Σε άλλες μεθόδους υποκριτικής, οι ηθοποιοί βάζουν τις δικές τους εμπειρίες ζωής στο ρόλο τους. Αλλά η Erica δεν έχει εμπειρίες ζωής. Δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να παίξει αυτό το ρόλο. Έπρεπε να προσομοιώσουμε τις κινήσεις και τα συναισθήματα μέσω συνεδριών ένας προς έναν, όπως το να ελέγχει την ταχύτητα των κινήσεών της, να μιλάει για τα συναισθήματά της και να τη βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και στη γλώσσα σώματος.

Η ταινία “b” βασίζεται σε έναν επιστήμονα ο οποίος αναλαμβάνει να δημιουργήσει το τέλειο ανθρώπινο DNA. Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως περίμενε, βοηθά την AI γυναίκα που δημιούργησε να δραπετεύσει. Η ταινία δεν έχει ακόμα σκηνοθέτη ή συμπρωταγωνιστές, αλλά ένα μέρος της ταινίας γυρίστηκε ήδη το 2019 και το υπόλοιπο θα γυριστεί στην Ευρώπη τον Ιούνιο του 2021.