Η Olympus αποχωρεί από την αγορά των φωτογραφικών καμερών

Οι οικονομικές απώλειες τριών ετών δεν της άφησαν περιθώρια
25 Ιουνίου 2020 09:57
Η Olympus αποχωρεί από την αγορά των φωτογραφικών καμερών

Οι φήμες ήταν πολλές και επίμονες το τελευταίο διάστημα και παρά τη διάψευσή τους από την εταιρία, η Olympus τελικά ανακοίνωσε και επίσημα πως αποσύρεται από την αγορά των φωτογραφικών καμερών. Πουλάει λοιπόν την επιχείρησή της στην Japan Industrial Partners (JIP), την εταιρία που εξαγόρασε το VAIO PC τμήμα της Sony.

Σύμφωνα με την Olympus, η κίνηση αυτή ήρθε αναγκαία, μετά “την ταχύτατη συρρίκνωση της αγοράς που προκλήθηκε από την εξέλιξη των smartphones”.

Η Olympus βελτίωσε τα κόστη αναδιαμορφώνοντας τις κατασκευαστικές βάσεις και δίνοντας βάρος σε υψηλής αξίας εναλλάξιμους φακούς, σκοπεύοντας να διορθώσουμε τη δομή εσόδων έτσι ώστε να συνεχίσει να παράγει κέρδη παρά τις χαμηλές πωλήσεις. Παρά τις προσπάθειές μας, το τμήμα εικόνας της Olympus κατέγραψε απώλειες για τρία συνεχόμενα οικονομικά έτη, με καταληκτική ημερομηνία το Μάρτιο του 2020.

Οικονομικά, το τμήμα καμερών είναι ένα μικρό μόνο μέρος της Olympus, η οποία από εδώ και πέρα θα προχωρήσει με το πολύ πιο κερδοφόρο τμήμα των ιατρικών τεχνολογιών, όπως τα ενδοσκόπια. Όσον αφορά την JIP, θα συνεχίσει να αναπτύσσει προϊόντα χρησιμοποιώντας τα brands της Olympus, OM-D και Zuiko. Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών θα υπογραφεί το Σεπτέμβριο, ενώ τα οικονομικά στοιχεία της δεν έγιναν γνωστά.