Η SpaceX θα κατασκευάσει πλωτές πλατφόρμες εκτόξευσης

Για τις αποστολές στη Σελήνη, στον Άρη και για υπερηχητικές πτήσεις στη Γη
17 Ιουνίου 2020 10:39
Η SpaceX θα κατασκευάσει πλωτές πλατφόρμες εκτόξευσης

Το τμήμα Offshore Operations της SpaceX προσλαμβάνει εξειδικευμένο προσωπικό, για να προχωρήσει η εταιρία στην κατασκευή πλωτών πλατφορμών εκτόξευσης των μεγαλύτερων πυραύλων της. Οι πύραυλοι αυτοί θα χρησιμοποιούνται για τις αποστολές στη Σελήνη, στον Άρη, καθώς και για υπερηχητικές πτήσεις στη Γη.

Η ανακοίνωση έγινε στο Twitter και έγινε retweet με περισσότερες πληροφορίες από τον Elon Musk. Ο Musk είχε μιλήσει παλαιότερα για πλατφόρμες εκτόξευσης στον ωκεανό, είχαμε δει και κάποιες απεικονίσεις, αλλά τώρα αρχίζουν να πραγματοποιούνται τα οράματά του.

Οι πλατφόρμες θα εξυπηρετούν κυρίως τα Starships της SpaceX. Μάλλον θα πρόκειται για ανακατασκευασμένες πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και θα συνδέονται με την ξηρά μέσω Hyperloops για τη μεταφορά επιβατών.

Οι θαλάσσιες πλατφόρμες εκτόξευσης ίσως να είναι απαραίτητες στο μέλλον. Με τις εκτοξεύσεις να γίνονται όλο και πιο πυκνές θα χρειαστούν νέα διαστημοδρόμια, τα οποία πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την ασφάλεια των γύρω περιοχών, καθώς και το θόρυβο. Οι πλωτές πλατφόρμες μειώνουν κατακόρυφα τον κίνδυνο για τις γύρω περιοχές.