Ένα bug σας επιτρέπει να μη βλέπετε διαφημίσεις στο YouTube

Άγνωστο το πόσο καιρό θα παραμείνει
13 Ιουνίου 2020 10:34
Ένα bug σας επιτρέπει να μη βλέπετε διαφημίσεις στο YouTube

Αν δε σας αρέσει να βλέπετε τις διαφημίσεις του YouTube, υπάρχει ένα bug που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να τις παρακάμψετε τελείως. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε μία τελεία παραπάνω. Για παράδειγμα, αν το URL του video είναι “youtube.com/video” προσθέτετε μία τελεία στο “com” για να γίνει “youtube.com./video”. Ο τρόπος αυτός λειτουργεί ακόμα και για websites με paywalls. Έτσι, δε θα δείτε ούτε αρχική διαφήμιση, ούτε ενδιάμεση κατά τη διάρκεια του video. Σημειώστε, πως αν είστε από κινητό πρέπει να φορτώσετε την desktop έκδοση του site.

Το bug ήρθε στη δημοσιότητα μέσω Reddit από το χρήστη u/unicorn4sale ο οποίος δήλωσε:

Είναι μία κοινή ρύθμιση που ξεχνιέται συχνά, τα websites ξεχνούν να κάνουν normalize το hostname, το περιεχόμενο μένει προσβάσιμο, αλλά δεν υπάρχει ταιριαστό hostname στον browser οπότε δεν υπάρχουν cookies και σπασμένα CORS – και πολλά μεγαλύτερα sites χρησιμοποιούν διαφορετικά domains για να προσφέρουν διαφημίσεις με μία whitelist η οποία δεν περιέχει την έξτρα τελεία.

Βέβαια, υπάρχει η απορία αν αξίζει την προσπάθεια, καθώς ο χρόνος επεξεργασίας του URL ίσως να είναι μεγαλύτερος σε μερικές περιπτώσεις από το να πατήσει κάποιος απλά ένα skip στη διαφήμιση. Δεδομένου πως το YouTube χάνει λεφτά με αυτό το bug, η διόρθωσή του μάλλον είναι θέμα ημερών ή και ωρών.

Tags: